www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

OHV100 och OHV200: läser in 1D- och 2D-koder i datorer, smartphones och surfplattor

För en del upptäckt och varufördelning är handhållna skannrar för 1D- och 2D-koder ett oumbärligt verktyg i den dagliga industriella verksamheten. Avgörande betydelse för deras effektivitet är en högpresterande läsning, användarvänlighet, och ytterligare funktioner som gör användarens arbete lättare. Dessa funktioner inkluderar flexibla alternativ för att anpassa den handhållna skannern till gällande tillämpning samt anslutning för smartphones och surfplattor.

OHV100 och OHV200: läser in 1D- och 2D-koder i datorer, smartphones och surfplattor
Bild: Säker läsning på reflekterande ytor med OHV100 och OHV200 handhållna skanners

De nya OHV100 och OHV200 handhållna skannrarna från Pepperl+Fuchs kännetecknas av utmärkta skanningsfunktioner och många funktionella egenskaper. Oavsett om det är en säker läsning av koder på reflekterande ytor såsom metaller och plaster och under folieförpackningar, eller den optiska siktmekanism med vilken koderna snabbt registreras och med exakt precision, kan handdatorerna utföra nästan vad som helst som användaren begär. Med sin höga upplösning på 1,2 megapixel och breda arbetsområde på 50-310 mm, ger de inte bara personalen mycket "frihet" på jobbet, de medger även fångst av små och stora koder med samma enhet. Detta är möjligt med en patenterad dubbel lins med separata nära och långa avstånd. Med de möjligheter som parametringsprogramvaran Vision Configurator ger kan användaren förverkliga perfekt integrering av enheter i tillämpningen. Till exempel kan alla tillgängliga parametrar anpassas, uppsättningar av parametrar hanteras, utgångssträngar formateras, och applikationsspecifika kontrollkoder skapas. De handhållna skannrarna i OHV-serien innehåller en Java Script-licens via vilken även intelligenta användarspecifika funktioner kan genomföras. Inrymt i ett robust hölje med hög skyddsklass (IP 65 eller IP 54) är de handhållna skannrarna optimalt utrustade för tuffa industriella förhållanden.

För att överföra data till datorsystemet används antingen ett USB- eller RS232-gränssnitt med OHV100, medan OHV200 har trådlös anslutning via Bluetooth med ett detekteringsområde på 30 meter. Det är möjligt att arbeta utanför radioområdet tack vare det stora integrerade dataminnet. Inhämtad data kan överföras senare via laddningsfacket. Bluetooth gör det även möjligt för data att bekvämt skickas till IOS-baserade smartphones samt läsplattor, och även direkt till öppna programvarutillämpningar; detta kräver ingen ytterligare hårdvara eller mjukvara. Omvänt så stöder de handhållna skannrarna också avläsningar från smartphone-skärmar. Andra speciella funktioner inkluderar kodfångst under rörelse och feedback via antingen en optisk, akustisk eller vibrationssignal. Ofta använda funktioner kan enkelt ställas in på en av de fritt programmerbara knapparna. OHV200 finns i två versioner - med och utan handtag; den senare är perfekt lämpad för att bäras i en byxficka och för mobil användning.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare