www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB levererar laddare till GRIDSERVE:s revolutionerande laddnät Electric Highway för elbilar

Det avancerade laddnätet i Storbritannien får ABB-teknik för att ladda tusentals elfordon med ultrasnabba och snabba laddare, som gör elbilsladdning enklare och mer lättillgängligt för förarna.

ABB levererar laddare till GRIDSERVE:s revolutionerande laddnät Electric Highway för elbilar

ABB:s hyllade elbilsladdare Ultrafast DC och Fast DC kommer att stödja GRIDSERVE:s nya laddnät Electric Highway runt om i Storbritannien då båda företagen vill påskynda anammandet av elfordon, i synnerhet genom att göra laddningen enklare och mer lättillgänglig. Detta är avgörande för att öka takten på den växande elbilsmarknaden som haft en trefaldig ökning av antalet registrerade fordon i Storbritannien mellan 2019 och 2020*.

GRIDSERVE:s Electric Highway kommer att täcka 85 procent av Storbritanniens motorvägsnät plus mindre och större städer runt om i landet. Investeringen på flera miljoner pund kommer att stöttas av ABB:s laddare Ultrafast DC 350 kW vid 50 av de nya elladdningsanläggningarna där varje anläggning får mellan 6 och 12 laddstationer. Ytterligare 300 laddare av typen Fast DC 60 kW kommer att ge ökad tillförlitlighet när de uppgraderar 150 befintliga anläggningar som GRIDSERVE har förvärvat från Ecotricity.

GRIDSERVE valde ABB tack vare företagets beprövat tillförlitliga och flexibla teknik som innefattar stöd för GRIDSERVE:s Autocharge, en ny funktion för flertalet elbilsförare i Storbritannien som identifierar bilarna och initierar automatisk laddning och betalning. Dessutom valdes ABB tack vare förmågan att kunna stötta en snabb utveckling då fler än 10 nya elladdningsanläggningar planeras vara i drift före utgången av 2021.


ABB levererar laddare till GRIDSERVE:s revolutionerande laddnät Electric Highway för elbilar

Toddington Harper, vd för GRIDSERVE, säger:
”GRIDSERVE:s syfte är att leverera hållbar energi och påverka takten på klimatförändringarna. Vi har valt elbilsladdare från ABB eftersom de har den teknik och kapacitet som behövs för att hjälpa oss genomföra våra ambitiösa planer för GRIDSERVE Electric Highway laddnät, samt ge bästa möjliga upplevelse för elbilsförare.”

Frank Muehlon, chef för ABB:s e-mobilitetsdivision, säger: ”GRIDSERVE:s val av ABB till sin Electric Highway är ett betydande erkännande av vårt ledarskap inom e-mobilitet, vår starka relation och gemensamma önskan att revolutionera elbilsladdningen i Storbritannien.”

Det senaste projektet bygger vidare på ABB:s erfarenheter av att leverera elbilsladdare till GRIDSERVE:s invigning av Electric Forecourt® i Braintree i Essex. Forecourt-anläggningen ingår i företagets infrastruktur ’sol-till-hjul’ som byggts upp för att leverera billig energi som ger nettonoll-utsläpp till alla fordon som använder någon av GRIDSERVE:S laddare. De använder sig av ström som genererats av solpanelstak ovanför laddstationerna tillsammans med ett nätverk av hybridsolkraftverk. Fokus ligger på att göra ägandet av elbilar praktiskt och realistiskt för tusentals förare som inte har tillgång till egna laddare.

Sedan ABB gick in på e-mobilitetsmarknaden 2010 har företaget sålt över 400 000 elfordonsladdare på fler än 85 marknader, inklusive över 20 000 snabbladdare.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare