www.tillverkning-sverige.com
Linde Gas News

Grilla klimatsmart med AGA biogasol – finns nu i alla våra gasolautomater

Linde erbjuder ett grönare gasolalternativ, nämligen AGA biogasol med 100 % förnybara råvaror. Nu finns biogasolen att köpa i samtliga AGA gasolautomater och dessutom i alla ICA Maxi butiker.

Grilla klimatsmart med AGA biogasol – finns nu i alla våra gasolautomater

AGA biogasol reducerar CO2 utsläppen med 70%-90% inklusive transport jämfört med vanlig gasol.

- När du grillar med AGA biogasol väljer du ett grönare gasolalternativ med stora miljöfördelar. Biogasolen reducerar CO2 utsläppen med 70% - 90%, inklusive transport jämfört med vanlig gasol, säger Christer Hens, Försäljningschef, Linde Gas AB.

Vi vill göra det enkelt att välja ett hållbart alternativ. Därför finns nu AGA biogasol i alla våra ca 100 gasolautomater runt om i landet liksom även i alla ICA Maxi butiker, berättar Christer Hens.

Biogasolen är 100% fossilfri och utvinns av förnybara råvaror, exempelvis fetter och vegetabiliska oljor. Det är en biprodukt från produktionen av biodiesel (HVO) och tillverkningen av biobensin.

Fördelar med AGA biogasol

  • 100% av de ämnen som används för att tillverka biogasol är förnybara
  • Utsläpp av koldioxid reduceras med 70% till 90% inklusive transport
  • Biogasol har samma egenskaper som konventionell gasol
  • Biogasolen är skattebefriad

När du väljer AGAs biogasol gör du både ett säkert och tryggt val och en insats för miljön. Biogasol fylls i våra standardkompositflaskor.

Biogasolen säljs enligt massbalansprincipen. Det betyder att vi garanterar att vi producerar motsvarande mängd Biogasol som säljs.

Vad är AGA biogasol?
Definitionen av biogasol är att den har ursprung i en biologisk källa istället för en fossil.

Som råvara till biogasolproduktionen används ett flertal olika restråvaror som inte är lämpade för matvaru- eller foderindustrin såsom till exempel animaliskt avfall, använd frityrolja och processavfall som skal av sockerbetor. En del erhålls som biprodukt från svensk produktion av biodiesel (HVO) en annan ström av biogasol kommer från tillverkning av biobensin. Båda processerna är 100% fria från palmolja eller PFAD (Palmfettsyra destillat).

www.linde.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare