www.tillverkning-sverige.com
Softing Industrial Automation GmbH

Softing lanserar mjukvarumodul för anslutning av Modbus TCP-styrenheter till IIoT-applikationer

Softing bygger ut sin Docker-teknologibaserade edgeConnector-familj med nya edgeConnector Modbus, som är en flexibel Docker-containerapplikation för Modbus TCP-styrenheter.

Softing lanserar mjukvarumodul för anslutning av Modbus TCP-styrenheter till IIoT-applikationer

Efter edgeConnector Siemens för anslutning av SIMATIC S7-styrenheter och edgeConnector 840D för åtkomst till data från SINUMERIK 840D-styrenheter introducerar Softing edgeConnector Modbus. Denna Docker Container är lämplig för anslutning av Modbus TCP-styrenheter, t.ex. från Schneider Electric, Wago, Beckhoff eller Phoenix Contact, till industriella IoT-applikationer. edgeConnector Modbus kan också användas för att samla in energidata eller andra processvariabler från Modbus-kompatibla sensorer. En integrerad OPC UA-server möjliggör enkel och säker dataanslutning till hanteringssystem på högre nivå, såsom ERP, MES eller processvisualiseringssystem. Som ett ytterligare kommunikationsprotokoll gör MQTT det möjligt att integrera styrdata direkt i privata eller offentliga IoT-molnapplikationer.

"Genom att använda containerteknologi startas och körs våra edgeConnector-produkter mycket snabbt. De körs på standardhårdvara och kan hanteras enkelt från en central plattform. På detta sätt erbjuder vi våra kunder ett enkelt och säkert alternativ för att integrera data från produktion till innovativa och flexibla industriella IoT-lösningar”, säger Sebastian Schenk, Product Manager på Softing Industrial.

Alla edgeConnector-produkter stödjer ledande säkerhetsstandarder som SSL/TLS, X.509-certifikat, autentisering och datakryptering. De är lätta att konfigurera lokalt via ett integrerat webbgränssnitt eller kan manageras via ett REST API. För framtiden planerar Softing att ytterligare utöka produktfamiljen edgeConnector för att möjliggöra Ethernet/IP-anslutning för Rockwell och Omron-styrenheter. Det finns också planer på att utöka konfigurationsalternativen från molnet.

edgeConnector Modbus kan laddas ner och testas gratis från onlinekataloger som Docker Hub eller Microsoft Azure Marketplace.

https://industrial.softing.com/products/docker-container/edgeconnector-modbus.html


  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare