www.tillverkning-sverige.com
Kohler Power News

Kohler lanserar robust hölje till M139 stålgeneratorer för svåra utomhusmiljöer

Det nya höljet för generatorer på 165 kVA till 250 kVA ger avancerat antirostskydd.

Kohler lanserar robust hölje till M139 stålgeneratorer för svåra utomhusmiljöer

Generatortillverkaren Kohler har lanserat sitt hölje till M139-generatorer. Det erbjuder optimalt rostskydd, vilket gör att det passar för användning i krävande utomhusmiljöer på marknader som Afrika och Mellanöstern.

M139-höljet skyddar generatorer som alstrar ström på mellan 165 kVA och 250 kVA. Det nya höljet kompletterar utbudet av omarbetade höljen för Kohlers industrisortiment, där de tidigare modellerna M137 och M138 som täcker mellan 22 och 130 kVA ingår.

Höljet är gjort av aluminium- och zinkbelagt stål, vilket ger utmärkt skydd mot rost jämfört med vanligt galvaniserat stål. Tester vid French Corrosion Institute, som ligger i närheten av Kohlers huvudkontor i Brest i nordvästra Frankrike, visade att M139-höljet fortsatte att ge skydd i upp till 1 500 timmar i en klimatkammare samtidigt som man sprutade in salt.

I den nya utformningen av M139-höljet har man även kunnat ta bort vissa svetsfogar, vilket gör att det inte uppstår ställen där vatten kan samlas och påskynda rostprocessen.

”M139-höljet innesluter generatorer för elproduktion från primära källor och reservkällor på globala marknader. Dessutom kan mindre industrier och återförsäljare ha nytta av det”, säger Kevin Bougault, Product Manager, Small Diesel Range på Kohler.

Andra designfördelar är bland annat fårade plattor som ger höljet extra stabilitet, vilket i sin tur bidrar till mindre vibrationer. M139 har även ett räfflat tak och plastbelagda hörn för extra skydd.

”Hållbarhet var en viktig faktor redan från början”, säger Bougault. ”Våra designer och ingenjörer hade ett nära samarbete med förstklassiga leverantörer för att säkerställa att det hölje som togs fram skulle hålla länge.”

Att det faktiskt fungerade i praktiken var också viktigt. M139 har en dörr framtill och en dubbelt så stor panel på sidan för att underhållspersonal enklare ska kunna komma åt. Ett titthål i dörren gör att man klart och tydligt kan se generatorns kontrollpanel. M139 har även en lyftögla som standard så att den enkelt kan lyftas upp ovanifrån.

M139 kommer ut på den globala marknaden via ett stort distributionsnätverk och kan levereras inom två veckor.

www.kohlerpower.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare