www.tillverkning-sverige.com
norelem

norelem söker morgondagens ingenjörer med Engineering Newcomer

För åttonde året erbjuder norelem blivande ingenjörer möjlighet att vinna en prestigefylld utmärkelse, visa upp sina designlösningar och ta en vinstsumma genom deltagande i pristävlingen Engineering Newcomer.

norelem söker morgondagens ingenjörer med Engineering Newcomer

norelem, den globala standardkomponentspecialisten och grundaren av Engineering Newcomer, har bekräftat att årets domare kommer att leta efter en vinnande kombination av designinnovation, tekniska fördelar och marknadsmöjligheter, användning av komponenter och kostnadsöverväganden, funktion och hantering samt tekniskt genomförande.

I samarbete med CADENAS, Bundesarbeitskreis Fachschule für Technik, MDESIGN, samt två nya deltagande företag TENADO och ZUKEN E3, så kommer norelems Engineering Newcomer att vara öppen för bidrag från hela världen. Tidigare vinnande design inkluderar Ina’lite, en innovativ lätt och hållbar termostatgenerator som förvandlar värme till ren elektricitet; en innovativ påfyllningsanordning för hobby- och mikrobryggerier; samt design och prototypproduktion av en kompakt, elektrisk drivenhet som ger ökad säkerhet för rullatorer.

Marcus Schneck, VD för norelem, kommenterar: ”Att främja unga talanger och underlätta utbildning och teknisk kunskap är en integrerad del av vår företagsfilosofi. Tävlingen går nu för åttonde gången och har ökat år efter år, med enastående och inspirerande bidrag från studenter runt om i världen. Med så mycket fokus på kompetensgapet vill vi investera i framtiden för vår bransch genom att uppmuntra unga talanger att visa upp sina skapelser och visa världen hur spännande teknik kan vara.”


norelem söker morgondagens ingenjörer med Engineering Newcomer

Förutom utmärkelsen Engineering Newcomer 2021 erbjuder tävlingen också vinstsummor på 2 000 euro för 1:a plats, 1 000 euro för 2:a plats och 500 euro för 3:e plats. Förutom detta stöder norelem unga talanger med gratis standard- och driftkomponenter som kan användas för nuvarande och framtida projekt.

Förra årets tävling hade ett antal otroliga bidrag. Studenterna från Berufskolleg für Technik und Medien i Mönchengladbach, Tyskland, tog dock förstaplatsen - de utvecklade en lyft- och svänganordning som gör det möjligt för operatören att nå varor som är lagrade i en låda utan större fysisk ansträngning. Detta gör det lättare för operatören att nå de delar som finns inuti, särskilt för personer med fysiska funktionsnedsättningar - plockningen kan därför göras enklare utan att arbetsstationerna behöver bytas ut.


norelem söker morgondagens ingenjörer med Engineering Newcomer

Tävlingen är öppen för studenter på tekniska utbildningar på universitet eller teknisk högskolor. Bidrag, inklusive foton, videor eller rapporter, ska skickas in senast den 31 juli 2021. Presentation av vinnare samt prisutdelning kommer att äga rum på mässan Motek i Stuttgart i oktober.

Deltagare kan registrera sitt intresse online på https://norelem-academy.com/engineering-newcomer

För mer information om norelem, besök: www.norelem.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare