www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

Högupplösande ljusgaller BLA

Identifiera delar och bestäm positioner

Högupplösande ljusgaller BLA
Balluff har utvecklat ett nytt högupplösande ljusgaller för optisk objektdetektering med en bredd på 50 mm och en räckvidd på upp till 2 meter. Enheten som består av en sändare med en högpresterande rödljuslaser och en mottagare arbetar helt självständigt utan ytterligare tillbehör, som t.ex. en dator eller speciell programvara. Alla inställningar kan utföras via en display i mottagaren.

Den höga upplösningen på 0,01 mm ger många användningsmöjligheter. Det är inte bara ljusmängden för det speciellt homogena röda laserljuset som utvärderas, utan också platsen och läget i ljusgallret. Dessutom är emittern och mottagaren inneslutna i ett robust industriellt hölje, och kan enkelt och snabbt riktas in med hjälp av den grafiska realtidsvisningen på den integrerade flerfunktionsdisplayen. Användaren kan lära in upp till sex olika objekt med knapparna, och kan dölja hinder i mätfältet (släckning).

Tack vare detta kan objekt detekteras, jämföras och sorteras på ett tillförlitligt sätt utifrån minimala skillnader i storlek. Andra användningar innefattar närvaro- och höjdkontroller. Resultatet av inspektionen finns sedan tillgängligt via två analoga och tre digitala utgångar. Från och med maj 2014 kommer det även att finnas en variant med ett IO-Link-gränssnitt.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare