www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Fjärrkonfigurera PLC:er och maskiner med Netbiter® Remote Access

HMS Industrial Networks lägger nu till Netbiter Remote Access till Netbiter Remote Management-lösningen. Remote Access är en teknologi som tillhandahåller en omedelbar och säker kommunikationstunnel till fjärrutrustning, som exempelvis PLC:er och maskiner. Det gör det möjligt för användarna att använda sin vanliga PLC-konfigureringsprogramvara som Rockwell RSlogix® eller Siemens TIA Portal®, på samma sätt som om de vore anslutna till maskinen på plats. Detta gör det möjligt att vidta åtgärda omedelbart i händelse av att driftsproblem inträffar och minskar behovet av att åka till platsen.

Fjärrkonfigurera PLC:er och maskiner med Netbiter® Remote Access
Netbiter Remote Access gör det möjligt för maskinbyggare, systemintegratörer, OEM:er och slutanvändare att direktansluta till enheter, utrustning eller maskiner från valfri plats. Lösningen tillhandahåller en säker kommunikationstunnel för PC-baserade programvaruapplikationer och gör det möjligt för PLC-programmerare och maskinägare att konfigurera, omprogrammera och felsöka maskineriet från valfri plats, vilket sparar både tid och resekostnader samtidigt som kundservicen förbättras.

Hur det fungerar
Användarna ansluter först en gateway ur Netbiter EasyConnectTM 300-serien till sin fjärrenhet eller maskin. Genom att köra Netbiter QuickConnectTM-programvaran på en dator, skapas en säker tunnel till Netbiter gateway och enheten/maskinen till vilken den är ansluten. PLC-programmerare eller maskinägare kan helt enkelt öppna sin vanliga konfigureringsprogramvara (som RSLogix eller TIA Portal) och konfigurera eller felsöka precis som om de befann sig på plats.

Den säkra anslutningen upprättas via ett cloud-baserat Netbiter Argos data center. Detta innebär att det inte finns något behov av att öppna inkommande portar i brandväggar eller att upprätta VPN-anslutningar på plats. Resultatet är en säker anslutning som upprättas på några få minuter.

Enkelhet och säkerhet
“Enkelhet och säkerhet är nyckelorden för Netbiter Remote Access", förklarar Henrik Arleving, Product Line Manager hos HMS Industrial Networks. “Efter anslutning av Netbiter gateway till en maskin, har användarna åtkomst till sina maskiner och kan börja arbeta inom några få minuter från valfri plats. Det är en mycket eftersökt funktion som kommer att spara maskinbyggare, systemintegratörer, PLC-programmerare och underhållspersonal massor av tid och arbete och inte minst innebära betydligt mindre resekostnader."

Pålitlig säkerhet
Informationen är krypterad både till och från Netbiter Argos och det är även möjligt att välja en tvåstegsverifieringsmetod (logga in med ett lösenord och även få ett SMS för att bekräfta användarens identitet). Detta säkerställer säker dataanslutning till fjärrutrustningen. Eftersom anslutningen upprättas via Netbiter Argos, som fungerar som en routing-portal för all kommunikation, finns det inget behov av att bekymra sig om fasta IP-adresser eller hål i användarnas brandväggar.

Netbiter Remote Access kommer att vara tillgängligt från april 2014.

Fjärrkonfigurera PLC:er och maskiner med Netbiter<sup>®</sup> Remote Access
Konfigurera precis som om du befinner dig på plats.
Fjärrkonfigurera PLC:er och maskiner med Netbiter<sup>®</sup> Remote Access
Netbiter Remote Access – hur det fungerar

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare