www.tillverkning-sverige.com
Afry News

AFRY bistår Kiviks musteri och Krönleins bryggeri med energieffektivisering och digitalisering

AFRY har ingått ett samarbetsavtal med Kiviks musteri och Krönleins bryggeri inom energieffektivisering och digitalisering. Lösningarna som appliceras kommer att leda till omfattande energi- och kostnadsbesparingar samt minskad klimatpåverkan.

AFRY bistår Kiviks musteri och Krönleins bryggeri med energieffektivisering och digitalisering

Krönleins är Sveriges äldsta familjeägda bryggeri och har sitt säte i Halmstad. Även Kiviks musteri är familjeägt och är beläget på Österlen. Att bidra till klimatomställningen är en prioriterad fråga för båda företagen, och i och med att de bedriver liknande verksamheter uppstod möjligheten att förena de båda moderniseringsprocesserna. Med AFRYs hjälp kommer båda företagen ännu längre i sin strävan mot en hållbar produktion.

Smartare och mer hållbara fabriker
Projekten inleds med en inventering av befintlig infrastruktur inom digitalisering och energiförbrukning. Därefter tas en projektbok och en utrullningsplan för hur energibesparingarna kan genomföras fram. Projektboken innefattar en plan för hur alla systemen ska integreras, och utgör en förutsättning för digitaliseringen.

– Vi är mycket glada över att få vara med och bidra till att göra Kiviks och Krönleins fabriker både smartare och mer hållbara, det tar oss ett steg närmare mot att uppfylla klimatmålen, säger affärsutvecklaren Magnus Sjöström.

Stora energibesparningar
I båda verksamheterna planeras energibesparingar på 20-40 procent att genomföras. Besparingar kan exempelvis ske genom att återanvända vatten i tillverkningsprocessen, och genom att tillvarata överskottsenergi.

– Som ett led i vår strävan att bli långsiktigt hållbara och minska vår resursförbrukning så har vi nu inlett detta samarbete med AFRY. Som Sveriges mest internationellt prisbelönta ölbryggeri så ser vi också möjligheter att få en ännu bättre produktkvalitet. Vi tror också att detta samarbete kan utveckla oss samt öka takten i vårt ständiga förbättringsarbete, säger Carl Krönlein VD på Krönleins Bryggeri AB

– Ständiga förbättringar och nytänkande är nu, precis som det alltid varit för oss på Kiviks Musteri, en aldrig avstannande process, inte minst inom hållbarhetsområdet. Nu tar vi tillsammans med Afry nya steg mot att bli en än mer ansvarsfull och hållbar livsmedelsproducent vilket känns riktigt bra, säger Thomas Jensen VD för Kiviks Musteri

www.afry.com

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare