www.tillverkning-sverige.com
Pilz News

NY MODUL FÖR BOCKNINGSVINKELMÄTNING FÖR DET KAMERABASERADE SKYDDSSYSTEMET PSENVIP 2 – FÖR PRODUKTIVARE BOCKNINGSPROCESSER

För det kamerabaserade skyddssystemet PSENvip 2 finns nu en modul för mätning av bockningsvinkel, som överför användbara bilddata till presstyrningen. Då ser operatören bockningsvinkelvärdet direkt vid bockningen i användargränssnittet (HMI), och man slipper både dyra vinkelmätningssystem och krävande mätningar av vinklarna för hand. Det minskar kostnaden och tiden för inledande justering och följdjusteringar av systemet till ett minimum. Med PSENvip 2 kan bockningsprocessen genomföras produktivt och säkert, vilket garanterar en hög tillgänglighet till bockningspressarna.

NY MODUL FÖR BOCKNINGSVINKELMÄTNING FÖR DET KAMERABASERADE SKYDDSSYSTEMET PSENVIP 2 – FÖR PRODUKTIVARE BOCKNINGSPROCESSER

Utöver att spara pengar och tid får operatörerna också mer utrymme, som annars hade behövs för ytterligare enheter.

Innovativ teknik, även i tuffa miljöer

Med hjälp av innovativ optik övervakar det kamerabaserade skyddssystemet PSENvip 2 från Pilz hela bockningsprocessen. Monterat på kantpressens övre balk registrerar PSENvip 2 även de allra minsta partiklarna i skyddsfältet mellan sändar- och mottagarenheten och möjliggör ett produktivt arbete med fullständig säkerhet. I stället för en laserljuskälla används i PSENvip 2 en lysdiodsbaserad lösning, där belysning av mottagaren längs det övre verktyget är tillräckligt. Även i tuffa miljöer, t.ex. vid vibrationer, reflektioner, yttre ljus eller ströljus garanterar skyddssystemet en mycket hög tillgänglighet.

Fullständig lösning för säker bockning

Det kamerabaserade skyddssystemet PSENvip 2 erbjuder som fullständig lösning med Fast Control Unit i automationssystemet PSS 4000 enligt SS-EN 12622 högsta säkerhet för kantpressar. Den fullständiga lösningen garanterar snabbare bearbetning och en kortare efterloppssträcka, vilket ger en ännu snabbare avstängning av bockningsprocesser. Maximal produktivitet med enkel hantering ger en effektiv bockningsprocess.

www.pilz.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare