www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Lysande idéer för mätning

IO-Link ger mätdata i millimeter

Lysande idéer för mätning
Fig. 1: Den nya LGM-serien som mäter ljusridåer ger mätvärdena direkt i millimeter

Dagarna med komplexa enstrålsutvärderingar för vanliga uppgifter och besvärlig konfiguration är över. Den nya LGM-serien som mäter ljusridåer är den senaste medlemmen i Pepperl+Fuchs-familjen med automationsljusridåer. "Vad som att gör att denna produkt står över andra mätningsljusridåer på marknaden är de 16 fördefinierade mätningsalternativ som finns integrerade i enheten", säger Carsten Roth, produktchef. "Användare kan välja det optimala läget för sin tillämpning från utvärderingsmetoderna och få direkt uppmätta värden i millimeter, till exempel objekthöjden, lägsta eller högsta objektposition, summa, genomsnitt, med mera."

Värdena är digitalt överförda vid extremt snabba cykeltider, även då funktion med korsade ljusstrålar är aktiverad, med hjälp av IO-Link, som möjliggör praktisk driftsättning och underhåll på kontrollnivå. Parametrering och konfiguration görs via en PC – utan extern programmerare och utan extra programvara.

LGM-ljusridåerna har en ultralåg profil för att passa in i trånga utrymmen. Innovativa, verktygsfria monteringstillbehör gör installation, justering och byte snabbt och enkelt. Aluminiumhöljet IP67 klarar tuffa miljöförhållanden även vid kalla lagringstemperaturer.

LGM finns med olika upplösningar och fälthöjder upp till 3200 mm, vilket möjliggör stora mätområden. "Till skillnad från komplexa produkter med enstrålebaserad datafångst som utvärderar varje stråle", säger Roth, "så ger dessa ljusridåer mätvärden i millimeter utan tidskrävande beräkningar och sätter nya standarder med sin kompakta design, funktionalitet och unika pris/prestanda-förhållande. "

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare