www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Kraftfull Powerlink-anslutning i nya Anybus CompactCom 40-serien

Anybus CompactCom 40-serien medger Ethernet Powerlink-anslutning för industriella enheter.

Kraftfull Powerlink-anslutning i nya Anybus CompactCom 40-serien
Powerlink är ett industriellt Ethernet-nätverk som kommer från österrikiska automationsföretaget B+R. Företaget får nu erkännande från många tillverkare av automationsprodukter och -system runt om i världen.

Powerlink är ett av de första näten som erbjuds i nya Anybus CompactCom 40-serien, som släpps i april. CompactCom 40-serien tillåter mycket snabb och korrekt kommunikation mellan värdenheten och Powerlink. Kommunikationshastigheten och tillförlitligheten är viktiga eftersom Powerlink-nätverk ofta används för krävande industriella applikationer såsom synkroniserade servodrivsystem. CompactCom 40-serien med Powerlink-produkter finns i tre olika format - chip, kort och modul - och är utrustade med samma mjukvarugränssnitt från värdenheten. Detta möjliggör full flexibilitet för kunderna när de förbereder sin automationsprodukt för CompactCom.

"Vi ser Powerlink som ett viktigt nätverk i framtiden, särskilt bland hårdvarutillverkare och maskinbyggare som behöver högpresterande nätverksteknik som kombinerar tillförlitlighet och snabb dataöverföring”, säger Leif Malmberg, Product Line Manager för inbyggda system på HMS. "Vi får många förfrågningar om Powerlink-anslutning från hela världen, särskilt från de centraleuropeiska marknaderna. Därför är vi nu glada att kunna erbjuda anslutning till Powerlink i vår nyaste serie av inbyggda produkter. Den nya Anybus CompactCom 40-serien gör det möjligt för hårdvarutillverkare att ansluta till Powerlink med ett enda utvecklingsprojekt och samtidigt få anslutning till 19 andra nätverk. "

Tekniska finesser
Anybus CompactCom 40-serien möjliggör snabb kommunikation mellan värdenheten och Powerlink. Processdatalatensen är mindre än 15µs och det innebär upp till 1500 byte av processdata i varje riktning. CompactCom 40-serien i chip, kort och modulformat kommer med en integrerad Ethernet-hubb i Anybus NP40-nätverksprocessorn med och stöder Multiplexing och PollResponseChaining. Den har en responstid på 1µs (tid från Pollrequest till PollResponse) och ett synkroniseringsflimmer på max. 1µs.

Anslutningar till alla nätverk med Anybus
Anybus CompactCom är det mest använda konceptet för industriell multi-nätverksanslutning över hela världen. Genom att implementera Anybus CompactCom kan hårdvarutillverkare uppnå omedelbar anslutning till 20 industriella nätverk inklusive Powerlink, genom att helt enkelt koppla in motsvarande Anybus-produkt. Detta öppnar nya affärsmöjligheter för hårdvarutillverkare och vidgar deras marknad avsevärt.

Vad är Anybus CompactCom?

Anybus CompactCom är en serie industriella nätverksgränssnitt som är integrerade i en industriell enhet för att erbjuda anslutning till olika industriella nätverk. CompactCom kommer i chip, kort eller modulformat, så att användaren kan välja integrationsnivå. Anybus CompactCom 30-serien används redan i miljoner industriella automationsenheter. Den nya 40-serien kommer att introduceras på marknaden i april 2014.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare