www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

Universell sensor för alla applikationer

Balluff bildsensor BVS-E Universal

Universell sensor för alla applikationer
Den nya bildsensorn BVS-E Universal från Balluff med integrerad behandlingselektronik, belysning och två digitala utgångar är en genuint universell enhet, eftersom den kombinerar funktionerna hos de beprövade bildsensorerna BVS-E Advanced och BVS-E Ident i en enda enhet. För första gången är en enda modell lämplig för nästan alla typer av inspektioner, och förenklar avsevärt lagerhanteringen.

BVS Universal klarar inte bara av att inspektera en mängd egenskaper i ett enda pass, den kan också samtidigt utföra flera uppgifter, som t.ex. att kontrollera ljushet, jämföra kontraster, räkna kanter, kontrollera positioner, identifiera mönster och snabbt läsa koder. Nya tillagda verktyg, som en 360º konturs-, streckkods- och datamatriskontroll samt möjligheten att räkna och kontrollera konturer, ger praktiskt taget obegränsat med möjligheter för applikationen.

Resultatet från kontrollen avges antingen som en OK- eller felsignal via de digitala utgångarna eller RS 232/Ethernet-gränssnittet. Positionen för den detekterade detaljen kan överföras till en PLC- eller robotkontroller, så att detaljen exempelvis kan riktas in för efterföljande processteg.

Den universella enheten är extremt snabb. Upp till 40 streckkoder och datamatriskoder lokaliseras per sekund, och läses och verifieras sedan oberoende av sina positioner. All insamlad koddata kan behandlas ytterligare via ett gränssnitt.

Dessutom kan en optisk teckenverifieringsfunktion (OCV) verifiera tryckta teckensekvenser och siffervärden, som batchnummer eller hållbarhetstider.

BVS-E Universal bildsensor finns med olika linsvarianter. En kraftfull integrerad lampa med rött ljus eller lysdioder med infrarött ljus belyser bildområdet perfekt. Strömförsörjningen och kringutrustningen ansluts via två industriellt beprövade M 12-anslutningar.

Den robusta och avancerade sensorn, som inte är större än ett kreditkort, är enkel att använda via den medföljande programvaran ConVISB® med sitt intuitiva användargränssnitt.
Användaren behöver bara ansluta sensorn till en dator för att konfigurera parametrar och använda sensorn med den kostnadsfria konfigurationsprogramvaran. Den körs på Windows XP och Windows 7, och erbjuder också möjligheten att lagra upp till 10 000 inspektionsbilder på datorn för t.ex. felsökning.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare