www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK och B&K Vibro: Utvidgning av CMS kommer att stärka den industriella verksamheten

Den 1 mars 2021 blev Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro) ett företag inom NSK Ltd. Samma dag arrangerade B&K Vibros huvudkontor i Darmstadt, Tyskland, ett välkomstevenemang online för att förklara syftet med förvärvet, särskilt för anställda.

Vid denna presentation förklarade Saimon Nogami, Senior Executive Vice President för NSK Ltd., de mål som NSK strävar efter med integrationen: "Med förvärvet av B&K Vibro utökar vi vår expertis och får möjlighet att expandera företagets industriella verksamhet med avancerade tjänster för tillståndsövervakning (CMS). Detta är i linje med vår strategi att inte bara erbjuda högkvalitativa lagerkomponenter utan även kompletta systemlösningar och tjänster." Det slutgiltiga målet är att kunderna ska se en förbättring i maskinernas produktivitet och i ökad produktkvalitet, och därmed komma närmare konceptet "smart shop floor".

B&K Vibro kommer i sin tur att få markant förbättrad tillgång till marknadens olika industrisektorer till följd av förvärvet. NSK är trots allt en av de tre största lagertillverkarna i världen, och tillståndsövervakning av rotationsmaskiner och -system är en av B&K Vibros kärnkompetenser. Marcel Van Helten, VD och koncernchef för B&K Vibro, säger: "Det här är en mycket spännande dag för vårt företag. Vi är glada att bli en del av NSK.»

Enligt Dr Ulrich Nass, Vice President för NSK Ltd., och VD för NSK Europe, kommer förvärvet att göra det möjligt för NSK att bli en ledande leverantör av CMS-lösningar: "Vi kommer att använda B&K Vibros expertis och rykte för att hjälpa till att genomföra framgångsrika projekt för våra kunder över hela världen och förse dem med CMS-lösningar med högt mervärde. "

Under de kommande veckorna kommer ledningsgrupper från NSK och B&K Vibro att utveckla en konkret färdplan för att genomföra strategin.

Under ett virtuellt välkomstevent förklarade Dr Ulrich Nass, Vice President för NSK Ltd. och VD för NSK Europe (vänster), och Marcel Van Helten, VD och koncernchef för Brüel & Kjær Vibro (höger), den gemensamma tillväxtstrategin för sina anställda.


NSK och B&K Vibro: Utvidgning av CMS kommer att stärka den industriella verksamheten

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare