www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS distribuerar IXXAT-produkter i de nordiska länderna

HMS Industrial Networks tar över försäljning och support för IXXATs produkter för maskinstyrning och Safety i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

HMS distribuerar IXXAT-produkter i de nordiska länderna
I början av 2013 förvärvade HMS Industrial Networks tyska IXXAT Automation GmbH vilket ytterligare förstärkte HMS ledande position på marknaden för industriell kommunikation. Eftersom HMS är ett svenskt företag med lång erfarenhet av att sälja industriella kommunikationslösningar på den nordiska marknaden, tar HMS nu över försäljning, support och distribution av IXXATs produkter i Norden.

Marknadsledande CAN-produkter

IXXATs produkter har länge varit marknadsledande inom kommunikationslösningar för maskiner, säkerhet och fordonsindustrin och har varit speciellt framgångsrika på den centraleuropeiska CAN marknaden. IXXATs erbjudande omfattar CAN PC-interface som gör det möjligt att koppla ihop CAN-nätverk med en PC för kontroll och analys. IXXAT erbjuder även repeaters, gateways, IO-moduler och kontrollenheter för EtherCAT, POWERLINK och CAN-baserade applikationer. Dessutom är IXXATs produkter banbrytande inom industriella kommunikationslösningar för säkerhets (Safety)-nätverk.

Försäljning och support av IXXAT-produkter i Skandinavien har tidigare hanteras av en tredjepartsdistributör men eftersom HMS redan har en stark närvaro på de nordiska marknaderna, kommer försäljning och support av IXXAT-produkter hädanefter hanteras av HMS nordiska försäljningsorganisation.

"Sammanslagningen av IXXAT och HMS har varit mycket framgångsrik och därför är det logiskt för HMS att nu ta över försäljningen av IXXAT-produkter i Sverige , Danmark , Norge och Finland," säger Peter Greenfort, chef för HMS International Sales. "Detta kommer att vara en stor fördel för IXXAT-användare i de nordiska länderna, som nu kommer att ha uppbackning från HMS världsomspännande organisation och direkt tillgång till huvudkontoret i Halmstad. Det kommer också att ge dem möjlighet att ytterligare expandera sina industriella kommunikationslösningar via HMS Anybus- och Netbiter-erbjudanden, " avslutar Peter Greenfort.

Det första tillfället då HMS kommer att visa IXXAT-produkter är på en seminarieserie om industriellt Ethernet som kommer att äga rum under våren 2014

Kontaktinformation finns på www.ixxat.com.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare