www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK-utbildning löser lagerhaveri på stålverk

Underhållsteknikerna hos en ståltillverkare upplevde regelbundna lagerhaverier i stångvalsverket och stod ständigt inför behovet att införskaffa dyra ersättningslager. Orsaken till haverierna berodde på att stångverkets valslager installerats med fel distansbrickor. NSK:s ingripande - via utbildningspass - löste emellertid snart problemet och gav imponerande årliga besparingar på 46 190 euro.

Underhållstekniker som ansvarade för stångvalsverket var omedvetna om korrekt sätt att beräkna storleken på distansbrickor som krävs för dessa valslager. Istället arbetade teamet med ett standardförfarande (SOP-Standard Operating Procedure) som var 20 år gammalt. På grund av kostnaderna för brådskande lagerbyten och stillestånd från fem lagerfel per år vände man sig till NSK och företagets AIP Added Value Programme.

Efter en omfattande bedömning av de havererade lagren och lagerhusen identifierade NSK:s expertteam orsaken, vilken berodde på montering med felaktiga distansmått. Denna upptäckt startade ett antal insatser, inklusive utbildning som levererades på plats av NSK:s specialister, som visade rätt monteringsprocess för lager. De nya distansberäkningarna finns nu i en uppdaterad utgåva av kundens SOP.

I samma veva har man ersatt de tidigare dyra lagren med äkta NSK-lager, vilket ger ytterligare besparingar. Schemalagda byten kan nu ske till konkurrenskraftiga priser.

NSKHPS vinkelkontaktkullager erbjuder betydande fördelar för användare av industrimaskiner liknande de som finns i stålverk och metallbearbetningssektorn. Till exempel ger dessa lager användarna enkel hantering, lång livslängd, låg vibration och tyst gång. Dessutom matchas hög belastning och höghastighetskapacitet med hög dimensionell och driftnoggrannhet.

Polyamid är första val som material för lagerhållare i standardtillämpningar, även om andra material gör NSKHPS vinkelkontaktkullager idealiska för en mängd andra industriprodukter, såsom API-pumpar (med en bearbetad mässingshållare) och skruvkompressorer (L-PPS-hållare).

Bytet till NSKHPS-lager, tillsammans med en uppdaterad SOP, har lett till årliga besparingar för stålverket på 46 190 €, främst beroende på färre produktionsförluster, minskad underhållstid och lägre lagerkostnader.

NSKHPS vinkelkontaktkullager erbjuder betydande fördelar för stålverk


NSK-utbildning löser lagerhaveri på stålverk

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare