www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Snabba och effektiva - de nya CAN FD PC-gränssnitten från HMS

Under IXXAT-varumärket introducerar HMS en ny CAN PC-gränssnittsserie för CAN FD på marknaden, vilken man stöder med en omfattande svit av drivrutiner och verktyg.

Snabba och effektiva - de nya CAN FD PC-gränssnitten från HMS
Med den nya CAN-IB 500 och CAN-IB 600 erbjuder HMS två gränssnittskort (passiv/aktiv) som stöder inte bara CAN utan också den nya CAN FD-standarden. Båda korten är för PCI Express-standarden. De har upp till två CAN-gränssnitt som kan köras i antingen CAN- eller CAN FD-lägen. Galvanisk isolation av kanalerna finns som tillval.

Den aktiva CAN-IB 600 har också en inbyggd mikrokontroller, så den kan till och med användas i tillämpningar med ökade krav på förbehandling av data, såsom tidsstämplar med hög precision eller aktiv filtrering av meddelanden som skickas från, och tas emot, av kortet.

Korten stöds av både IXXAT Windows drivrutinspaket (VCI) och realtidsbaserade drivrutinspaket (ECI för Linux, RTX, Intime, QNX).

IXXAT API:erna för CANopen och SAE J1939 stöder också de nya gränssnitten i CAN-läge. För analys av CAN- och CAN FD-nät erbjuder HMS IXXAT canAnalyser, ett kraftfullt Windows-verktyg.

Klassisk CAN, med sina åtta byte av nyttolastdata och en maximal överföringshastighet på 1 Mbit/s, ingår i en mängd olika tillämpningar, inte minst på grund av sitt fördelaktiga pris och sin mångsidighet. Tillämpningar som kräver överföring av större mängder data, har dock varit tvungna att flytta till andra tekniker tills nu, vilket naturligtvis är förknippat med högre kostnader.

Nu däremot, med sin kapacitet på upp till 64 byte nyttolastdata och en högre överföringshastighet så eliminerar CAN FD de gamla begränsningarna i CAN, vilket gör det attraktivt även för tillämpningar som aldrig har kunnat arbeta med CAN.

Mer information om de nya CAN FD-korten finns på www.ixxat.de

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare