www.tillverkning-sverige.com
Schneider Electric News

Schneider Electric Fire & Security Oy inleder fackliga förhandlingar i Esbo och Tusby

Schneider Electric Fire & Security Oy inleder fackliga förhandlingar i Esbo och Tusby, Finland, inför en planerad omorganisation. Förhandlingarna berör 43 personer.

Schneider Electric Fire & Security Oy inleder fackliga förhandlingar i Esbo och Tusby

De fackliga förhandlingarna är en del av en process på företaget där den globala verksamheten ses över. I framtiden är det planerat att den del av verksamheten som rör Forskning och Utveckling huvudsakligen kommer ske i Lund och distributionsverksamheten i Västerhaninge. Tillverkningen planeras ske i Riga i Lettland.

De fackliga förhandlingarna berör samtliga 43 medarbetare inom Fire & Security Oy. Inga av Schneider Electric Finlands övriga medarbetare i Esbo berörs.

– Vi har varit extremt nöjda med det arbete som har gjorts här i Esbo och Tusby. De produkter och lösningar som har designats och tillverkats här är en viktig del av Schneider Electrics globala utbud, säger Markus Alholm, General Manager på Schneider Electric Fire & Security Oy.

Schneider Electric Fire & Security Oy (tidigare Esmi Oy) grundades 1936. Företaget blev en del av Schneider Electric 1999.

Schneider Electric är ett internationellt företag med verksamhet i mer än 100 länder och med cirka 135 000 medarbetare. Koncernens nettoomsättning 2019 var cirka 27,2 miljarder Euro. Schneider Electric har mer än 500 anställda i Finland.

www.se.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare