www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Ny Netbiter-gateway förenklar fjärrstyrning av industriell utrustning

HMS Industrial Networks introducerar nu Netbiter EC350 - en ny kommunikationsgateway som gör det enklare att övervaka och styra industriell utrustning på distans. Denna gateway levereras med förbättrad prestanda och anslutningsmöjligheter som gör den idealisk för fjärrhantering och konfiguration av kraftgeneratorer, kylsystem, UPS:er, vindturbiner eller andra industrimaskiner.

Ny Netbiter-gateway förenklar fjärrstyrning av industriell utrustning
Förstärkt anslutning
Netbiter EC350 är den första i en ny generation av Netbiter-gateways. Den ansluter till industrimaskiner via Modbus (seriell eller Ethernet), SNMP, Ethernet/IP eller I/O och skickar data till molnbaserade Netbiter Argos-servern via Ethernet eller cellulär kommunikation.

3G-kommunikation
Medan tidigare generationer av Netbiter gateways har kunnat kommunicera via GSM/GPRS så har den nya Netbiter EC350 förstärkts för att också kommunicera via 3G-nät. 3G-kommunikation ger ökad prestanda jämfört med GPRS och ökar även den geografiska cellulära täckningen eftersom det är möjligt att installera en gateway där 3G är det enda tillgängliga nätverket. Med stöd för 5 olika 3G-band är Netbiter EC350 en produkt som lämpar sig för den globala marknaden.

Fjärråtkomst
NetBiter EC350 kommer att stödja »Remote Access»-funktionalitet. Detta innebär att användare kan öppna upp en säker anslutning till maskiner på distans och konfigurera eller använda dem från vilken plats som helst med hjälp av standardprogramvara. Fjärråtkomst tillhandahåller en säker dataöverföringsanslutning till avlägset belägen utrustning. Till exempel, med en Netbiter ansluten till en PLC är det möjligt att utföra fjärrfelssökning eller programmering av PLC:n från vilken plats som helst, med användning av samma PLC-konfigurationsprogramvara som vanligt. Fjärråtkomstfunktionalitet kommer att finnas tillgänglig från och med första kvartalet 2014.

»Netbiter är en av de banbrytande lösningarna på fjärrhanteringsmarknaden och vi har dragit nytta av vår långa erfarenhet när vi utvecklat EC350», säger Henrik Arleving, Product Line Manager Remote Management på HMS. »Med fler anslutningsmöjligheter och ökad prestanda tar Netbiter definitivt täten som en av de mest mångsidiga och kraftfulla fjärrstyrningslösningarna på marknaden.»

Tekniska förbättringar
Från ett tekniskt synsätt har den nya nätverksporten ca 20 gånger mer processorkraft än tidigare gateways och en utökad minneskapacitet med upp till 512 MB Flash och 1024 MB RAM. Två helt separerade Ethernet-gränssnitt (WAN och LAN) gör det möjligt att ge säker kommunikation till fältinstallationer. En inbyggd GPS-mottagare gör den lämplig för mobila vagnparkstillämpningar och ett större antal analoga och digitala I/O-enheter gör att signaler och sensorer kan anslutas direkt till Netbiter-porten. Sex status-LED:er ger även detaljerad diagnostik.

Netbiter EC350 är tillgänglig från HMS och dess distributörer fr.o.m. 18 november 2013.
Ny Netbiter-gateway förenklar fjärrstyrning av industriell utrustning
Kommunikationsgatewayen NetBiter EC350 tillhandahåller kommunikation till fältinstallationer via Ethernet eller via mobilnäten till en molnbaserad tjänst som kallas Netbiter Argos (belägen vid http://www.netbiter.net).

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare