www.tillverkning-sverige.com
Conrad News

MASSOR AV KRAFT HÄR OCH NU! M

Strömförsörjningsserien Pro 2 och kommunikationsmodulen från WAGO gör systemet lämpliga för digitalisering.

MASSOR AV KRAFT HÄR OCH NU! M

  • Den höga effektiviteten på upp till 96,3 % sparar både energi och sänker driftskostnaderna
  • Parametrar kan snabbt och enkelt ställas in med hjälp av mjukvara
  • En intelligent belastningsadministration säkrar en tillräckligt hög utgångsström

Conrads produktsortiment på Conrad Sourcing Platform omfattar nu de två avancerade DIN-Rail-nätaggregat från WAGOs Pro 2-nätaggregatsserie med 480 och 960 watt. Kommunikationsmodulen med snap-on är också en nyhet på Conrad Sourcing Platform. Modulen gör det möjligt för strömförsörjningen att kommunicera med en PLC- eller ioT-gateway och säkerställer både bekväm och tillförlitlig integrering i respektive infrastruktur.

Nätaggregaten i Pro 2-serien utbyter data kontinuerligt via kommunikationsmodulen. För närvarande används standardiserade protokoll som IO-Link och Modbus RTU. I framtiden kommer dock även Ethernet-baserade protokoll som Modbus TCP, MQTT och Ethernet IP att användas. Kontinuerlig övervakning är möjlig via enheternas övervakningsfunktioner.

Elinstallatörer i branschen såväl som företag som specialiserar sig i konstruktion av styrskåp och systemintegrationer, kan använda nätaggregaten i Pro 2-serien för energioptimering samt evaluera och analysera data såsom ström-, spännings- och effektvärden. I standby-läge kan en central PLC användas för att stänga av de centralt använda nätaggregaten i systemdelar via hårdvarusignaler eller busskommandon för att spara energi.

”Våra nätaggregat i Pro 2-serien uppnår en effektivitet på upp till 96,3 % och är därför en riktig världsmästare i effektivitet. De sänkta driftskostnaderna mätt i euro samt CO2-besparingarna via nätaggregaten är betydligt högre än kunderna ursprungligen antog,” säger Florian Kothe, Business Development Manager Interface hos WAGO.

Klaus Böhmer, Sales Director International hos WAGO, lägger till: "Den långa livslängden, den kompakta storleken och framförallt den höga effektiviteten med en maximal sänkning av driftskostnaderna är direkta fördelar som våra kunder och systemoperatörer kan dra fördel av redan från dag ett.”

För de applikationer, där effektreducering måste tas i beaktning och definierat aktuellt värde inte får överskridas, kan den inbyggda amperemätaren skicka en varning och därför effektivt förhindra en överbelastning.

En snabb och tillförlitlig frånkoppling av switchar kommer att vara möjlig tack vare kortsiktig utgångsström på upp till 600%. Dessutom kan man med nätaggregaten snabbt ladda kondensatorer, och strömbrytare kan växla snabbare tack vare en utgångsström på 150% i 5 sekunder.

Nätaggregaten i Pro 2-serien är lämpliga för användning i det utökade temperaturområdet -40 till +70°C.

www.conrad.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare