www.tillverkning-sverige.com
Steute

Ex AZ 16

Robust konstruerade säkerhetsbrytare för explosionsfarliga miljöer

Ex AZ 16
Produktfoto Ex AZ 16

Mekanisk säkerhet och explosionsskydd: förhållanden som dessa innebär att två omfattande uppsättningar normativa riktlinjer måste beaktas samtidigt. De standarder som måste uppfyllas för brytare som används för att övervaka placeringen av skyddsdörrar på maskiner i Ex-zoner är motsvarande komplexa.

För sådana tillämpningar har steutes affärsområde Extreme ett brett sortiment av elektromekaniska och beröringsfria säkerhetsbrytare. Företagets elektromekaniska sortiment har just utökats med nya varianter av Ex AZ 16 säkerhetsbrytare med separat manöverdon som i sitt grundutförande (utan explosionsskydd), redan blivit en riktig »klassiker» för maskinsäkerhet.

Ex-varianten har samma dimensioner som den ursprungliga versionen, så att brytarna är 1:1-kompatibla vid montering. »Extreme»-enheten uppfyller också samma välbekanta höga krav på pålitlighet och hållbarhet.

För att uppfylla kraven på explosionsskydd föreskrivs en separat kopplingsdosa för kabelanslutning, Ex AZ 16 finns som tillval med anpassade kabellängder. Användarna kan välja mellan versioner med två eller tre kontakter, ett nytt tillskott till vårt sortiment är insticksvarianten med två NCC och en NOC. Tillgängliga versioner innehåller även lättmanövrerade ställdon som är användbara för skyddsdörrar med en stram öppningsvinkel.

I enlighet med ATEX och IECEx, är Ex AZ 16 godkänd för användning i gas Ex-zon 1 och 21. Godkännanden i enlighet med andra nationella bestämmelser för explosionsskydd, inklusive Ryssland, Kina, Brasilien och Kanada, har man också ansökt om, medan en särskild version för damm, Ex-zon 22, redan finns.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare