www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Lösningar för säkra applikationer baserade på IEC 61508

Med IXXAT Safe, erbjuder HMS en produktfamilj under IXXAT-varumärket för snabb, kostnadseffektiv implementering av säkra kommunikationslösningar inom industriella automationsenheter.

Lösningar för säkra applikationer baserade på IEC 61508
Med IXXAT Safe tillhandahåller HMS en omfattande portfölj av lösningar för säker kommunikation enligt IEC 61508 - från säkerhetsprotokollprogramvara till färdiga säkerhets-I/O-moduler för integration i användarens utrustning. HMS och dess säkerhetsutvecklingsteam stödjer också kunder i utvecklingen av deras säkerhetsapplikationer, samt certifiering av slutprodukter, och erbjuder även kundspecifik utveckling som OEM-lösningar.

Det nya tillskottet till IXXAT Safe-erbjudandet är IXXAT Safe T100, en komplett lösning för enkel och snabb integration av säker I/O med hjälp av ett säkert kommunikationsprotokoll. IXXAT Safe T100-säkerhetsmodul integreras direkt i kundens produkt eller system – till exempel i svetsar, drivenheter, räkneterminaler, och mycket mer. Tack vare den omfattande arkitekturen med säkerhetshårdvara och mjukvara, samt precertifiering av TÜV Rheinland, innebär användningen av IXXAT Safe T100 en avsevärd förenkling av utvecklingen av enheter och system med säkra kommunikationer.

Som ett resultat av detta gynnas användaren i form av betydligt kortare utvecklingstid samt lägre kostnad och risk.

IXXAT Safe T100 använder de välkända Anybus CompactCom-modulerna från HMS som kommunikationsväg genom osäkra nätverk - här implementeras säkra kommunikationer med hjälp av "svarta kanalen"-principen.

Förutom den första versionen som nu släppts kommer IXXAT Safe T100/PS för PROFIsafe för PROFINET och ytterligare varianter kommer snart att finnas tillgängliga, exempelvis för CIP Safety på EtherNet/IP eller Functional Safety på EtherCAT.

Om det finns särskilda krav på formfaktor, kontakter eller antalet I/O-enheter, kan skräddarsydda versioner av IXXAT Safe T100 också implementeras.
IXXAT Safe-erbjudandet omfattar även protokollstackar för Functional Safety över EtherCAT (FSoE), CIP Safety på EtherNet/IP, CIP Safety på Sercos samt openSAFETY.

Liksom IXXAT Safe T100, är dessa protokollstackar också precertifierade av TÜV och möjliggör implementering av säkra kommunikationer i lämplig hårdvara. Integration kan utföras av enhetstillverkaren, men HMS är redo att hjälpa till med implementering, portering och certifieringstjänster. Fördelen för kunden med att använda en precertifierad säkerhetsprotokollstack är den betydande minskning det ger i utvecklingstid, kostnad och risk.

Mer information om IXXAT Safe finns på www.ixxat.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare