www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK förvärvar specialist för tillståndsövervakning

NSK Ltd. har tecknat avtal om att förvärva Brüel & Kjær Vibro, en ledande specialist inom system för tillståndsövervakning (CMS), från Spectris Plc.

CMS har sedan en tid varit en del av NSK:s affärsplan och har identifierats som ett nytt tillväxtområde. NSK planerar att utvecklas från att erbjuda diagnostik kring haveri och förväntad livslängd till att tillhandahålla omfattande tekniska servicelösningar, som hjälper användare att möta de utmaningar som utrustning och maskiner utsätts för inom ett brett spektrum av branscher.

Genom att få tillgång till Brüel & Kjær Vibros (B&K Vibro) högprofilerade kundbas, teknik, varumärke, CMS-kompetens och big data, så påskyndas NSK:s CMS-satsning. Dessutom kommer förvärvet att ytterligare stärka NSK:s förmåga att möta branschens krav på automatisering, personalbesparingar, smart teknik och miljöåtgärder. NSK:s huvudprodukter, inklusive lager, är nyckelkomponenter som stödjer utrustningens funktion och prestanda, och den mängd data, teknik och kunskap som företaget har samlat på sig genom åren är nyckelfaktorer när det gäller att utveckla prediktiva underhållssystem.

Prediktivt underhåll, nästa generations underhållsmetod, har tagit fart i tillverkningssektorn de senaste åren. Genom CMS kan prediktiva underhållssystem bidra till produktivitets- och kvalitetsförbättringar och fungera som ett medel för produktionsinnovation i takt med den snabba digitala omvandlingen av tillverkningsinfrastruktur.

B&K Vibro kommer att fungera som en självständig organisation under tillsyn av NSK:s VD och koncernchef, och kommer att kunna utveckla sin verksamhet snabbare genom att utnyttja NSK:s resurser.

»Med B&K Vibro som en del av vårt företag kommer vi att kunna förbättra vår CMS-affärsplattform och sträva efter ytterligare tillväxt på den snabbt växande CMS-marknaden», säger Toshihiro Uchiyama, VD och koncernchef för NSK Ltd.

Marcel Van Helten, VD för Brüel & Kjær, tillägger: »Vi är verkligen hedrade att bli en del av NSK. Synergierna mellan våra företag är uppenbara och med kombinationen av kompetens och kunskap inom våra företag kommer vi att kunna leverera innovativa CMS-lösningar till våra kunder.»

Andrew Heath, VD på Spectris Plc., säger: »B&K Vibro kommer att vara ett perfekt komplement till NSK:s produktportfölj. Att vara en del av en global organisation med kompletterande produkter och större kommersiell anpassning - ett företag som vill investera och utveckla sin teknik - kommer att vara en positiv utveckling för B&K Vibro-verksamheten.»

Försäljningssumman för B&K Vibro ligger på cirka 169 miljoner euro.

B&K Vibro
B&K Vibro bildades år 2000 genom sammanslagningen av det tyska företaget Schenck, grundat 1881, och det danska företaget Brüel & Kjær, grundat 1942. Som en pionjär inom kontinuerliga övervakningslösningar för djuphavsoljeriggar har B&K Vibro utvecklats till att bli världsledande inom CMS och anläggningsunderhåll för roterande maskiner som pumpar, turbiner, kompressorer och generatorer.

Det omfattande utbudet av produkter och tjänster från B&K Vibro omfattar vibrationssensorer (acceleration, hastighet, förskjutning), vibrationsmonitorer, mjukvara och onlineintegrerade övervakningslösningar för anläggningar. Dessa teknologier möjliggör säker och trygg drift i petrokemiska installationer, fabriker, kraftverk och vindkraftsparker runt om i världen, där de ingår i innovativa produktions- och underhållsstrategier.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare