www.tillverkning-sverige.com
Hexagon Manufacturing Intelligence News

Dedikerat PolyWorks-gränssnitt för Hexagon strukturerat ljusscanner

Med det nya pluginprogrammet får du fullständig kontroll över mätningen med Hexagons strukturerat ljusscannrar från den ledande mätplattformen PolyWorks.

Dedikerat PolyWorks-gränssnitt för Hexagon strukturerat ljusscanner

Hexagons Manufacturing Intelligence division meddelade idag lanseringen av ett nytt plugin som möjliggör fullständig drift av Hexagons system för strukturerat ljusscanning från den kraftfulla tredjepartsinspektionsprogramvaran PolyWorks, som utvecklats av InnovMetric Software Inc. Detta utgör den första implementeringen av den nya SDK som lanserats av Hexagon som möjliggör att en programvarumiljö från tredje part kan få fullständig maskinvarukontroll över företagets utbud av strukturerade ljusscannrar.

SLS-PW-pluginprogrammet och alla utvecklade pluginprogram därefter låter användarna effektivisera sina arbetsflöden för scanning och inspektion till en enda programvarumiljö, med stora produktivitetsfördelar. Den ökade effektiviteten av ett arbetsflöde på en enda plattform minskar inspektionstiderna genom att eliminera behovet av att exportera och importera mätdata mellan separata program och genom att minimera utbildningsbehovet.

”Behovet av att använda skyddade fristående programvarulösningar för att driva strukturerat ljusscannersystem är ett problem för användare i branschen, oavsett om de använder scannrar från Hexagon eller andra tillverkare”, säger Dirk Rieke-Zapp, chef för kommersiella strukturerade ljusscannerprodukter på Hexagon. ”I och med utvecklingen av denna nya SDK för vårt sortiment med strukturerat ljusscannrar gör vi det möjligt för användare att djupt integrera den här typen av detaljrik scanning med deras befintliga mätarbetsflöden genom att fullständigt ta bort behovet av att använda skyddad programvara i mätsteget av inspektionsprocessen.”

När SLS-PW-pluginprogrammet läggs till i den befintliga mångsidigheten av PolyWorks -plattformen blir det en flexibel lösning för företag som kör många mätmaskinvaror och som vill förenkla sina arbetsflöden. Pluginprogrammet undviker behovet av att överföra strukturerat ljusscanningsdata mellan program, och ett enda program kan nu användas för att utföra mätnings- och inspektionsuppgifter med enheter som är så varierade som strukturerade ljusscannrar, spårare, portabla mätarmar och koordinatmätmaskiner.

”PolyWorks är ett av de viktigaste och mest använda mätprogramvarupaketen på marknaden”, förklarar Rieke-Zapp. ”Utvecklingen av SLS-PW-pluginprogrammet gör att de många PolyWorks-användarna världen över kan integrera vår scanningsteknik på en djupare och mer intuitiv nivå än man kan med andra optiska 3D-scanningssystem. Och vi hoppas att vi snart kommer att kunna meddela lanseringen av pluginprogram för övriga ledande mätprogramplattformar.”

”Det här gemensamma samarbetsprojektet, för vilket vi avsevärt har utökat funktionerna för PolyWorksInspectors SDK, speglar en vision som delas av InnovMetric och Hexagon om att 3D-mätmarknaden behöver mer öppna och driftskompatibla lösningar, i takt med att industriella tillverkningsorganisationer övergör till digitala processer”, tillägger Marc Soucy, medgrundare och VD på InnovMetric,

Hexagons utbud av strukturerat ljusscannrar fortsätter att vara fullständigt kompatibelt med och stöttat av den dedikerade OptoCat-programvarulösningen för strukturerat ljusscanning, som hittills har krävts för att driva dessa system. SLS-PW-pluginprogrammet riktar sig till användare som redan har investerat i den populära PolyWorks -miljön och som skulle få betydande produktivitetsförbättringar genom att kunna växla till en enda programvarulösning. Hexagon förutser utvecklingen av motsvarande pluginprogram för andra ledande mätprogramplattformar, däribland Hexagons egna plattformar Inspire och VISI Reverse, eller Geomagic Design X från 3D Systems.

Hexagons SLS-PW-pluginprogram är tillgängligt och kompatibelt direkt med modellerna StereoScan neo, SmartScan och PrimeScan för strukturerat ljusscanning från Hexagon. Det kommer att vara tillgängligt för alla nya scannrar, och som en uppdatering för användning med redan inköpta scannrar. Kontakta en lokal Hexagon-representant för mer information.

www.hexagonmi.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare