www.tillverkning-sverige.com
Conrad News

MÄTENHETER SOM MOTSVARAR KRAVEN

Nytt på Conrad Sourcing Platform: 7KM PAC2200 mätenheter från Sentron-portföljen från Siemens.

MÄTENHETER SOM MOTSVARAR KRAVEN

7KM PAC2200 CLP-mätenheter kan användas för att mäta egen energiproduktion och energiförbrukning hos tredjepartsförbrukare enligt PTB-A50.7.

  • Enkel och säker separering av tredjepartsförbrukare med och utan självförsörjning
  • Sortiment med mätinstrument till stationära system, kontrollskåp eller säkringsskåp
  • Enkel, säker och kostnadseffektiv separering av tredjepartsförbrukare

Teknik i fokus – det sista kvartalet har Conrad fokuserat på test- och mätteknik. Det har varit många specialerbjudanden och man har lyft fram delar av sortimentet för att göra det mer överskådligt. Bland totalt 25 000 tekniska lösningar har företagskunder också tillgång till mätsystem som uppfyller lagen om energimätning och kalibreringslagen samt Renewable Energy Act (EEG) och som gör det möjligt att definiera tredjepartsförbrukare enligt gällande standarder. För att uppfylla alla lagkrav, kan nu företagskunder få tillgång till 7KM PAC2200 mätenheter från Sentron-portföljen från Siemens via Conrad Sourcing Platform. Conrad riktar sig i första hand till de ansvariga inom områdena underhåll och reparation (MRO) och fastighetsförvaltning som vill hålla ett öga på energimängden i verksamheten och vill mäta den el som används för eget bruk och den som används av tredje part.

”Med Siemens mätenheter erbjuder vi företag som förser en annan fysisk eller juridisk person med elektrisk energi för slutlig förbrukning, en innovativ lösning för att korrekt registrera volymen av tredjepartsleveranser och i enlighet med kalibreringslagen. Detta omfattar till exempel elförbrukning i hyrda lokaler, en förvaltad matsal eller tredjepartskonsumenter såsom leasade enheter som exempelvis dryckesmaskiner eller leasad IT-infrastruktur” säger Susanne Storch, Senior Expert Product Management hos Conrad Electronic.

För företag utan egen strömförsörjning räcker det att registrera och avgränsa den aktiva energin (kWh) med ett MID-certifierat mätinstrument, till exempel Sentron 7KM PAC2200 MID. Med både MID- och CLP-certifierade mätenheter kan de ackumulerade egna och tredjepartsvolymerna balanseras och rapporteras årligen.

För företag som använder egenproducerad el gäller andra regler. En 15-minutersmätning ska säkerställa att den energi som genereras och förbrukas synkroniseras genom att den aktiva energin (kWh) registreras med 15 minuters intervaller. Sentron PAC2200 CLP-enheten (certifierad lastprofil) uppfyller dessa och alla andra erforderliga kriterier, vilket på ett optimalt sätt stöder avgränsningen av dina tredjepartsvolymer.

Båda modellerna möjliggör sömlös mätning av till synes aktiv och reaktiv energi vid spänning på upp till 400 V mellan ytterlederna (L-L) och 230 V (L-N). De följer energimätnings- och kalibreringslagen i enlighet med PTB-A50.7 och är konstruerade för kontinuerliga flöden på 10 eller 65 A. Alla uppmätta värden kan även lagras i ett certifierat 15-minuters lastprofilminne med minneskapacitet för faktureringsunderlag över två år.

Mätenheterna innehåller en funktion för automatisk registrering av nätfrekvensen utan att fastställa den till 50 eller 60 Hz. Enheterna använder sann RMS (TRMS, True Root Mean Square) till alla mätningar.

En LCD-display med bakgrundsbelysning gör det möjligt att göra avläsningar även i dålig belysning. Enheterna har ett LAN-gränssnitt med Modbus-TCP-protokoll och är godkänt i enlighet med MID. På framsidan uppfyller måttenheterna IP40-standarden. På baksidan uppfyller de IP20-standarden. Skyddsklass II gäller för det installerade tillståndet.

6TE-breda mätinstrument är lämpliga för installation i stationära system, strömbrytare eller säkringsskåp i slutna, torra rum och är utformade för montering på toppskena. Mätenheterna är utformade för drift vid temperaturer från -25 till 55°C och har dimensionerna 71 mm x 108 mm x 97 mm (L x B x H).

Ytterligare information om Siemens mätenheter hos Conrad hittas här: https://www.conrad.se/facility-management

www.conrad.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare