www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

IXXAT Econ 100

Mycket anpassningsbar masterlösning för EtherCAT, CANopen och Powerlink

IXXAT Econ 100
IXXAT Econ 100 är en universell ARM-baserad plattform med operativsystemet Linux, vilken kommer som standardversion med fyra Ethernet-, två CAN- och två USB-portar. Antingen som "out-of-the-box" eller anpassad till kundens specifika behov så är IXXAT Econ 100 rätt val för olika tillämpningar när det gäller prestanda, flexibilitet och pris.

För implementering av EtherCAT- och CANopen-masterapplikationer eller Powerlink nodhantering finns speciella applikationsutvecklingskit för IXXAT Econ 100. Dessa kit innehåller ett omfattande kortsupportpaket och, förinstallerat på SD-kort, tillhörande programvara och operativsystemet Linux.

För de medföljande exempelprogrammen finns också en lämplig IO-modul i leveransen, samt en detaljerad dokumentation som möjliggör snabb och enkel start av utvecklingen.

EtherCAT Master-funktioner tillhandahålls med hjälp av beprövad protokollmjukvara från acontis för EtherCAT Master klass A och B-enheter. Ett speciellt optimerat länkskikt tillåter IXXAT Econ 100 att fungera med cykeltider på mindre än 1 ms.

CANopen-implementeringen baseras på CANopen master/slav-programvara från IXXAT, som gör det möjligt för Econ 100 att fungera som en flerkanals CANopen-kontroller.

Powerlink har implementerats baserat på IXXAT POWERLINK-master/slav-programvaran. Tack vare den integrerade hubblogiken så stödjer nodhanteringsimplementeringen även den typiska linjetopologin i Powerlink. Redundansfunktioner, exempelvis redundant master eller linjeredundans, gör det möjligt för IXXAT Econ 100 att fungera som högtillgänglig Powerlink-kommunikationslösning.

Genom att kombinera de olika Master-mjukvarupaketen, kan också kraftfulla kontrollers för heterogena system med CANopen, EtherCAT eller Powerlink enkelt implementeras. Sådana typiska driftområden med IXXAT Econ 100 är kundspecifika kontrolltillämpningar och gatewaylösningar där IXXAT Econ 100 agerar som master på ett nät och som slav i ett överliggande nät. Anmärkningsvärd är den höga graden av flexibilitet vid användningen av IXXAT Econ 100, vilken uppnås genom den unika kombinationen av utbyggnadsgränssnitt, FPGA (Field-Programmable Gate Array), programvara och tjänster.

Utöver gränssnitten i basversionen, kan anpassade gränssnitt eller förbättringar (t.ex. digitala och analoga IO, DVI-utgång) snabbt och enkelt läggas till via kortplatser och den integrerade FPGA:n. Detta gör IXXAT Econ 100 till den perfekta enheten för kundanpassade lösningar.

Under utvecklingen av IXXAT Econ 100 gavs särskild uppmärksamhet till de krav som olika tillämpningsområden ställer. Därför har enheten, trots sin fläktlösa konstruktion, ett brett temperaturområde från -40 ° C till + 70 ° C.

Den CPU som används är en dubbelkärnig Cortex A9. RAM-minnet har en vanlig storlek på 256 MB och kan utökas till 1 GB. Operativsystem och program lagras i flashminne på ett SD-kort.

Utöver versionen med robust metallhölje, finns IXXAT Econ 100 även i kortutförande för platsbesparande integrering i befintliga kunders tillämpningar. På begäran kan IXXAT även leverera OEM-versioner inklusive hårdvara och mjukvaruanpassningar - snabbt och ekonomiskt prissatt.

För mer information om IXXAT Econ 100, besök www.ixxat.com/econ
IXXAT Econ 100

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare