www.tillverkning-sverige.com
Vasttrafik News

Nya namn på Västtrafiks expressbussar

Västtrafiks expressbussar med färgnamn får nya namn och nytt utseende. Först ut är Gul, Rosa och Blå express som byter namn till X1, X2 och X3. Det är ett led i Västtrafiks arbete att göra det enklare och tydligare för resenärerna.

Nya namn på Västtrafiks expressbussar
Västtrafiks expressbussar får nya namn och nytt utseende från och med december. Foto: Eddie Löthman.

I samband med tidtabellsskiftet den 13 december byter Gul, Rosa och Blå express både namn och utseende. Med enhetliga namn och ny design ska det bli enklare att resa kollektivt och välja rätt linje.

– De här expressbussarnas syfte är att vara en snabb länk mellan yttre områden och centrala bytespunkter. I det nya designkonceptet blev förkortningen av express X. Vi förstår att det kan kännas som en stor förändring för resenärerna såhär i början, men vi tror och hoppas att man snabbt vänjer sig. Förändringen är ett led i arbetet med att utveckla kollektivtrafiken och göra det tydligare för resenärerna. Expresserna kommer alltså fortfarande att gå men med nya namn, säger Mikael Olsson, chef för trafikfrågor, Västtrafik.

Ny design
För att resenärer lätt ska kunna identifiera en expressbuss vid ett byte på en större hållplats kommer bussarna att bli rosa framtill. Färgen kommer även att gå igen på destinationsskylten fram på bussen och på de digitala skyltarna vid hållplatser.

Resterande färgexpressers namn och utseende ändras i samband med nya trafikavtal. Arbetet förväntas vara helt klart 2026.

Även Västtrafiks stomlinjebussar kommer få ny, enhetlig design som ska göra dem lättare att känna igen. Bussarna blir gröna framtill på motsvarande sätt som expressbussarna blir rosa. Bussar på några linjer har redan börjat bytas ut, bland annat på linje 16. Stombusslinjerna behåller däremot sina nuvarande namn.

– Enhetliga namn och design kommer göra det enklare att resa och hitta rätt, både för vana och nya resenärer, säger Mikael Olsson.

www.vasttrafik.se
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare