www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

IXXAT CAN-repeatrar minskar kabeldragning och ökar systemets tillförlitlighet

HMS Industrial Networks lanserar nu en rad CAN-repeatrar under IXXAT-varumärket. Dessa väl beprövade produkter möjliggör koppling av två eller fler CAN-nätverkssegment, förser dem med galvanisk isolering, och eliminerar effekterna av EMI (Electromagnetisk Interferens).

IXXAT CAN-repeatrar minskar kabeldragning och ökar systemets tillförlitlighet
CAN-repeatrarna erbjuds under HMS:s nyligen förvärvade IXXAT-varumärke och gör det möjligt för maskinbyggare och systemintegratörer att använda utökade CAN-topologier inklusive träd- eller stjärntopologier. Dessutom ger den integrerade galvaniska isoleringen ett inbyggt skydd mot överspänning, och enheternas anti-brus-krets eliminerar effekterna av EMI. IXXAT-repeatrarna är speciellt konstruerade för användning i industriell miljö De uppfyller höga krav på robusthet, temperaturområden och säkerhet.

Hur fungerar det?

Med användningen av en repeater är det möjligt att bygga oberoende elektriska segment som kan optimalt avslutas i termer av signaler. Repeatern ökar kraftigt systemets tillförlitlighet, dels för att det ökar signalkvaliteten, och dels för att det gör det möjligt att isolera fel och håller det övriga CAN-systemet i full drift. Dessutom upptäcker den implementerade övervakningsfunktionen CAN-ledningar som störs eller fungerar dåligt. Dessa ledningar kopplas från automatiskt, vilket gör att det återstående nätverket kan fortsätta att fungera normalt. Efter att felet har åtgärdats återansluts det frånkopplade segmentet automatiskt till nätverket.

Beroende på typ av repeater så skyddas CAN-ledningarna mot varandra och mot nätaggregat upp till 4 kV. Dessutom så skyddar den inbyggda CAN-busschoken mot signaltoppar, och anti-brus-kretsen hjälper till att eliminera effekterna av EMI som tungt brus på CAN-bussen.

Brett utbud av användarstudier
"IXXAT CAN-repeatrarna bygger på beprövad teknik och vi känner att det nu är dags att erbjuda dessa på en bredare internationell marknad", kommenterar Thomas Waggershauser, Product Marketing Director för IXXAT-lösningar på HMS. "IXXAT CAN-repeatrar har hjälpt användare att bygga ut topologin och förbättra robustheten på CAN-nät sedan 1992 då IXXAT presenterade världens första CAN-repeater. Användarstudier varierar från kunder som vill minska längden på sina CAN-ledningar, till användare som behöver galvaniskt isolera CAN-linjer och återuppbygga CAN-signaler. Ett vanligt exempel är vindkraftverk med fiberoptiska ledningar i bladen. CAN-repeatrar används för isolering i händelse av ett blixtnedslag och för att uppdatera signaler till släpringarna. CAN-repeatrar är ett utmärkt verktyg för alla systemintegratörer eller maskintillverkare som arbetar med CAN eftersom det gör det möjligt för dem att avsevärt minska kabelkomplexiteten och förbättra systemets tillförlitlighet. "

IXXAT CAN-repeatrar finns i flera olika varianter, både för koppar-och fiberoptiska ledningar.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare