www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

CANblue II

CANblue II överför CAN-data snabbt och tillförlitligt via Bluetooth

CANblue II
Den robusta, säkra lösningen för trådlös CAN-kommunikation, speciellt för industriella applikationer

IXXAT erbjuder en universell bro, gateway, och PC-interfacelösning för trådlösa nätverk från CAN-komponenter och system i en ny och förbättrad version.

Med tre lägen kan användaren nu anpassa datakommunikation optimalt till den specifika tillämpningen i fråga om latens, dataflöde, och feltolerans. I SHORTEST_LATENCY-läget kan latenstider på i genomsnitt 4 ms uppnås, medan QUICKEST_CONNECTION-läget möjliggör säker dataöverföring även i CAN-system som körs på 1 Mbit/sek och 100 % bussbelastning.

En typisk tillämpning för CANblue II är den trådlösa anslutningen av CAN-segment via Bluetooth och trådlös tillgång till systemet med hjälp av en bärbar dator eller handhållen serviceenhet. Däremot kan områden där en extremt pålitlig anslutning krävs, t.ex. nätverk med roterande eller rörliga systemdelar, även implementeras med hjälp CANblue II. Tack vare användningen av Bluetooth-teknik som är byggd från grunden för krypterade överföringsmekanismer, som är resistenta mot yttre störningar, så är CANblue II perfekt för denna typ av applikation.

Bluetooths FHSS-process, som även används i CANblue II, ändrar den frekvens med vilken meddelanden sänds ungefär 1600 gånger per sekund. Om en av de 79 kanalerna som används uppleveler interferens, så upptäcks detta fel och meddelandet skickas om i ett annat frekvensområde. Den tillgängliga bandbredden används på så vis mycket sparsamt, så att flera olika Bluetooth-system kan arbeta parallellt utan att märkbart störa varandra.

De problem som orsakas av överlappande WLAN-system och det begränsade antalet WLAN-kanaler, även med tanke på den nödvändiga kanalseparationen, är nästan okända i Bluetooth. Även WLAN-system som överlappar med Bluetooth i omedelbar närhet stör endast driften av Bluetooth-nätverket i ringa utsträckning, eftersom endast ett fåtal av de 79 Bluetooth-kanalerna överlappar WLAN-frekvensbandet. Således kan på sin höjd överföringsprestanda av ett överlappande system, antingen WLAN eller Bluetooth, minskas på grund av att meddelandet kräver omsändning.

Använd som en brygga så kan CANblue II-enheter överföra data transparent över den säkra Bluetooth-anslutningen. Utöver rena CAN-applikationer, så tillåter detta applikationer att implementeras med hjälp av högre protokoll (CANopen, DeviceNet, SAE J1939) och kundspecifika protokoll. För användning på PC så finns en kraftfull Windows-drivrutin tillgänglig. Programvaror som bygger på andra operativsystem (t.ex. Android, Linux, INtime, QNX) eller kundspecifik hårdvara kan implementeras med hjälp av ett öppet ASCII-protokoll. Det finns också en Android-implementering tillgänglig.

Dess breda kraftspänningsintervall går från 9 till 30 VDC, kompakt konstruktion, och fästhål i huset förenkla all integration av enheten i befintliga system. CAN-gränssnittet implementeras i enlighet med ISO 11.898-2 och har en DSub 9-kontakt som uppfyller kraven i CiA 303-1. På begäran kan CANblue II även tillhandahållas i en IP67-variant.

CANblue II är tillgänglig med en intern eller extern påskruvbar antenn som stödjer överföringsavstånd på upp till 300 meter, beroende på rumsliga förhållanden. Radions signalkvalitet kan läsas ut via Bluetooth för att övervaka anslutningskvaliteten.

Sist men inte minst, så är CANblue II tillgänglig till ett mycket lågt pris, vilket gör den attraktiv för en mängd olika tillämpningar.

Mer information om CANblue II finns på www.ixxat.com.

CANblue II

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare