www.tillverkning-sverige.com
Moxa

Moxa lanserar IEC 61850-3 PRP/HSR-datorer med hög prestanda för att driva Smart Grid-transmission

Moxa, en ledande leverantör av lösningar för transformatorstationer och teknikbidragare till CIGRE Working Groups, lanserar en ny serie högpresterande IEC 61850-3-datorer med PRP/HSR-anslutning.

Moxa lanserar IEC 61850-3 PRP/HSR-datorer med hög prestanda för att driva Smart Grid-transmission
DA-820C-serien är en fläktlös 19-tums rackmonterad 3U-dator som har en kraftfull 7:e generationens Intel® Xeon®- eller Intel® Core i7/i5/i3-processor och flera expansionsgränssnitt för att möjliggöra PRP/HSR, IRIG-B, seriell och Gigabit Ethernet-fiber SFP-anslutning för smarta nättillämpningar (smart grids).

Mångsidiga för att passa smarta nättransmissionssbehov
För TSO:er (transmissionsnätsoperatörer, stamnätsföretag) i moderniseringsprojekt av föråldrade transformatorstationer innebär en smidig migrering att kunna samla in och visa data från både äldre och ny utrustning som körs på olika operativsystem. Moxas DA-820C levereras med en Intel® Xeon®- eller Intel® Core i7/i5/i3-processor som kan köra virtuella maskiner för att stödja flera operativsystem. Att bara använda en högpresterande dator för att köra flera operativsystem på virtuella maskiner, istället för att installera flera datorer för att köra varje operativsystem separat, sparar utrymme och kostnader.

Datorn är utformad för att möjliggöra IEC 61850-transmission i transformatorstationer och stöder inbyggd PRP/HSR-anslutning. För att hantera höghastighetskommunikation med låg latens för att utbyta stora datamängder samtidigt som den tål hög EMI/EMC-störning, är DA-820C utrustad med SFP-gränssnitt för Gigabit Ethernet-fiberoptisk kommunikation för att ansluta intelligenta elektroniska enheter (IED:er).
Dessutom erbjuder Moxa en stor portfölj med rackmonterade transformatorstationsdatorer som inkluderar DA-681C 1U och DA-682C 2U rackmonterade datorer för att tillgodose olika behov av tillämpningar i transformatorstationer.

Branschcertifierad robust design
Datorer som används i transformatorstationer måste kunna klara tuffa miljöer, inklusive extrema temperaturer och höga nivåer av elektromagnetisk störning. DA-820C uppfyller IEC-61850-3- och IEEE 1613-standarder för att leverera tillförlitlig systemdrift. Överensstämmelse med IEC 60255-standarden säkerställer att DA-820C fungerar tillförlitligt och sömlöst med IED:er som en del av ett robust automationssystem för transformatorstationer. Dessutom innebär överensstämmelsen med EN 50121-4 att DA-820C också kan fungera tillförlitligt i elsystem för järnvägar.

Proaktivt övervakningsverktyg
Eftersom transformatordatorer ofta finns på obemannade eller avlägsna platser, erbjuder Moxa ett lättanvänt verktyg, Proaktiv Monitoring, för att hjälpa TSO:er att övervaka status för sina datorer och vidta förebyggande underhållsåtgärder. Proaktiv Monitoring tillhandahåller en instrumentpanel för att spåra ett antal systemparametrar, såsom CPU, minne och lagringsanvändning, samt temperaturen på CPU och moderkort. Dessutom kan användare konfigurera verktyget baserat på användardefinierade kriterier för att utlösa visuella eller ljudlarm via reläer och SNMP-fällor.

DA-820C-seriens höjdpunkter
• IEC 61850-3-, IEEE 1613- och IEC 60255-kompatibla för automationssystem i transformatorstationer
• EN 50121-4-kompatibel för järnvägstillämpningar
• 7:e generationens Intel® Xeon®/Intel® Core-processor
• 2 DDR4-minnesplatser; upp till 64 GB total kapacitet
• 4 SSD-kortplatser; stödjer Intel® RST RAID 0/1/5/10
• PRP/HSR-, IRIG-B-, seriell och GbE-anslutning
• 1 PCIe x16-, 1 PCIe x4-, 2 PCIe x1- och 1 PCI-kortplatser för expansionskort
• Proaktiva övervakningsverktyget Proactive Monitoring

För mer information eller för att ladda ner produktdatabladet, besök: https://www.moxa.com/en/products/industrial-computing/x86-computers/da-820c-series.

För mer information om Moxas 2U/1U rackmonterade datorer för transformatorstationer, besök:
• DA-682C: https://www.moxa.com/en/products/industrial-computing/x86-computers/da-682c-series
• DA-681C: https://www.moxa.com/en/products/industrial-computing/x86-computers/da-681c-series

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare