www.tillverkning-sverige.com
Morgan Advanced Materials

Morgan Advanced Materials lanserar affärsområdet specialistkompositer och försvarsystem

Morgan Advanced Materials, världsledande inom design och tillverkning av innovativa materiallösningar för ett brett spektrum av tillämpningar, har lanserat ett nytt affärsområde inom specialistkompositer och försvarssystem.

Morgan Advanced Materials lanserar affärsområdet specialistkompositer och försvarsystem
Morgan Advanced Materials - Composites och Defence Systems omfattar den verksamhet som tidigare var känd som NP Aerospace och som specialiserat sig på kompositsystem för försvarstillämpningar, vilka omfattar fordonspansar, hjälmar, kroppsskydd och en mängd olika kommersiella tillämpningar.

Den nya verksamheten kommer ytterligare att dra nytta av företagets avancerade förmåga inom keramik och komposit vilken redan gör det möjligt att leverera de mest avancerade lättviktiga bepansrade lösningarna i världen, såväl som högpresterande komponenter och strukturer för användning inom branscher som medicin och transport.

Flytten visar Morgan Advanced Materials åtagande att leverera en omfattande och engagerad service för organisationer som söker högteknologiska kompositsystem och komponenter inom ett brett spektrum av branscher.

Koncernens arv i kompositer går tillbaka till 1926 då det tidigare företaget Courtaulds tillverkade världens första kompositmaterial vid vad som nu är Morgan Advanced Materials - Composites och Defence Systems anläggning i Coventry.

Duncan Eldridge, vd för Morgan Advanced Materials - Composites och Defence Systems, kommenterar: "Vår framsynta inställning till materielutveckling har alltid varit nyckeln till framgång för denna verksamhet. Forskning och utveckling av avancerade material kommer att fortsätta att stödja vår framtid, då vi löser våra kunders svåraste kompositutmaningar. Vi skapade världens första kompositmaterial 1926, och på 1950-talet var vi pionjärer inom kolfiber. Idag är Morgan i framkanten av materialvetenskap inom områden som keramik, grafén och kolnanorör samt kompositer, och vi har den mest djupgående och kunniga kompositexpertis som finns.

"I egenskap av att vara ett företag inom bepansring har vi en unik förmåga att optimera prestanda för keramik och kompositmaterial, samt utforma integrerade bepansringssystem för att maximera skyddet för en given vikt - en viktig fördel i fält. Vår bepansringsteknik kan tillämpas på produkter som stridshjälmar, bombhanteringsutrustning och kroppsskydd samt pansarfordon. Våra kompositbaserade bepansringssystem har använts i stor utsträckning i pansarfordon för militär-, polis- och antiterroristtillämpningar, särskilt i Afghanistan och Irak under de senaste åren, med mer än 1100 helt integrerade pansarfordon levererade till dags dato. "

"Våra avancerade kompositmaterial, som är upp till 50 procent lättare än motsvarande stålpansar, skyddar dem som arbetar i farliga och livshotande områden genom att stå emot artillerield, splitter, höghastighetskulor, granatattacker, exploderande minor och brinnande vätskor. "

"Även om utveckling och tillhandahållande av pansar för aktuella konflikter har dominerat vår verksamhet under de senaste åren, har vi också haft betydande framgångar i att ta bort teknikhinder för att kunna använda kompositmaterial i civila tillämpningar, såsom medicinska behandlingssängar. Vi ser nu fram emot att utnyttja vår kompetens och kapacitet genom att arbeta med nya kunder som kommer att dra nytta av vår kompetens inom utveckling av lätta, strukturella kompositkomponenter för sina produkter. Detta kommer att gälla en mängd olika marknader, allt från medicin till transporter.

"Morgan Advanced Materials globala nätverk innebär att verksamheten kan stödja kunderna oavsett var de befinner sig."

För mer information om Morgan Advanced Materials, besök www.morganadvancedmaterials.com.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare