www.tillverkning-sverige.com
NSK

Förlängd livslängd med NSK:s NH/NS-linjärstyrningar

Antalet maskinbyggare och slutanvändare som drar nytta av NH/NS-series linjärstyrningar från NSK ökar kontinuerligt inom nya områden och tillämpningar, tack vare dubbelt så lång livslängd jämfört med konventionella produkter. Denna livslängd är av stor vikt i en industriell miljö där minimering av TCO (total ägandekostnad) är avgörande. Underhållskraven minskar avsevärt med NH/NS linjärstyrningar, liksom risken för dyra maskinstopp på grund av förtida fel.

Orsaken till att NH/NS linjärstyrningar ger längre livslängd beror på införandet av innovativa funktioner såsom specialutvecklad geometri för kulspår. Dessutom bidrar upp till 30% mer dynamisk belastning (jämfört med tidigare generationens produkter) till 100% längre livslängd i ett betydligt mer kompakt och lätt format. Ytbehandlingar som inkluderar Duralloy® och Raydent kan erbjudas för att säkerställa ännu mer hållbarhet, medan rostfria versioner också finns tillgängliga för användning i miljöer som är potentiellt frätande.

Bland det stora antal OEM-tillverkare som utnyttjar fördelarna med NH-seriens linjärstyrningar finns en ledande tillverkare av formblåsning maskiner. Företaget hade klagat på den dåliga livslängden (12 månader) hos tidigare linjärstyrningar, som används för att flytta formplattorna. Tack vare den högre lastkapaciteten och den långa livslängden för NH-seriens styrningar upplevde företaget en betydande minskning av slitage i sina klämaggregat. Dessutom gjorde den unika fyrradiga spårdesignen att åkvagnen klarade chockbelastningar, där andra lösningar fallerade. Hela sortimentet av formblåsning maskiner har sedan dess utrustats med NH-seriens linjärstyrningar.

En europeisk tillverkare av höghastighets SMT-maskiner (ytmonteringsteknik) upplevde upprepade fel på linjärstyrningar. Felet berodde på inriktningsproblem vilket löstes genom linjärstyrningar i NH-serien, som inte bara är specialdesignade för höghastighetstillämpningar utan erbjuder en hög grad av självjustering. Några tusen installationer senare visar att NH-linjärstyrningar har en lång livslängd utan några rapporterade problem.

Och det är inte bara maskinbyggare som kan dra nytta av detta. Moderniseringsprojekt hos slutanvändare visar sig vara lika populära. Ett exempel på detta är en tillverkare av plåtdetaljer som nyligen sökte en lösning på den korta livslängden i driv- och styrelementen på företagets automatiska svetssystem. På grund av närvaron av svetsstänk och ångor, rekommenderade NSK belagda linjärstyrningar i NH-serien i kombination med skydd och underhållsfria K1-smörjningsenheter. Svetssystemen har varit i drift i över tre år utan några fel, vilket hittills motsvarar tio gånger mer livslängd än vad företaget hade tidigare.

NH/NS-seriens linjärstyrningar är utformade för alla tillämpningar där exakt, smidig och jämn linjär rörelse krävs. Dessa styrningar används exempelvis också i medicinsk avbildnings- och hälsoutrustning, mätmaskiner, laboratorieutrustning, förpackningsmaskiner, automatisering och robotik, materialhanteringsutrustning och tillverkningssystem för fordonsindustrin.

Livslängden i dessa tillämpningar förbättras ytterligare av den nyligen introducerade NSK K1-L underhållsfria smörjningsenheten, som är fäst i båda ändarna av åkvagnen. Effektiv smörjning är avgörande för att bibehålla styrprestandan under längre perioder, och K1-L har utformats för att kontinuerligt tillföra ny olja till skenans kulspår. Jämfört med den tidigare generationens K1-enhet erbjuder K1-L 1,8 gånger mer smörjlivslängd, 20% mindre dynamisk friktion i åkvagnen och ett nyutvecklat skyddshölje för att bibehålla strukturell integritet och ytterligare hindra intrång av damm och andra partikelföroreningar.

Förutom lång livslängd omfattar ytterligare fördelar med NH/NS-seriens styrningar bland annat hög produktivitet (travershastigheter på 150 till 300 m/min), låg ljudnivå (3dB lägre än tidigare generation) och standardnoggrannhet som överstiger konventionella alternativ.

Även viktigt är att NSK kan erbjuda höga nivåer av service tack vare välförsedda lagernivåer. Företagets centrallager har hela det omfattande utbudet av linjärstyrningar i NH/NS-serien i standardstorlek, vilket säkerställer att samarbetspartners och kunder drar nytta av snabb leverans. Dessutom kan NSK producera anpassade lösningar som passar alla speciella krav, inklusive specifika längder.

Som ett ytterligare alternativ erbjuder NSK tillgång till ett praktiskt onlineverktyg där maskinbyggare kan skapa skräddarsydda linjärstyrningar i ett snabbt och lättanvänt format. NSK:s designverktyg Click!Speedy för linjärstyrningar kan producera skräddarsydda föremål baserat på specifikationer som typ, storlek, längd, tätningar, smörjmedel och smörjningsenhet. I dessa fall produceras artikelnummer, datablad, PDF-ritning och CAD-data för den anpassade linjärstyrningen via nedladdningslänk eller e-post.

Genom att tillhandahålla tillämpningsinformation kan NSK snabbt beräkna önskad storlek på NH/NS-seriens linjärstyrning, tillsammans med dess förväntade livslängd, pris och leveranstid.

1) NH/NS-seriens linjärstyrningar erbjuder dubbelt så lång livslängd som konventionella alternativ


Förlängd livslängd med NSK:s NH/NS-linjärstyrningar

2) NSK K1-L smörjningsenhet för linjärstyrningar, vilken är utbytbar med sin K1-föregångare, ger långvarig smörjning

Förlängd livslängd med NSK:s NH/NS-linjärstyrningar

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare