www.tillverkning-sverige.com
EATON

SOL30X PV brandkårsbrytare som anslutningsklar kombinationsenhet ger extra säkerhet

Diversifierade industriföretaget Eaton Corporation erbjuder kompletta, redo att installera och ansluta, PV-brandkårsbrytare bestående av flera för-kablade frånskiljare för solcellsanläggningar (PV). För en liten investering kan brandkårsbrytare, som kan utlösas på avstånd, avsevärt öka säkerheten vid brandbekämpning i byggnader med solcellsanläggningar. Eaton erbjuder även en standardbaserad lösning som överensstämmer med den nya tillämpningsguiden VDE-AR-E 2100-712, som gäller från den 1 maj 2013. Guiden anger de åtgärder som krävs för att upprätthålla elsäkerheten vid brandbekämpning. De tekniska installationskraven specificerar utrustning för frånkoppling vid slutet av en solcellssträng/generator eller vid en byggnads ingångspunkt som högsta prioritet. Tillämpningsguiden förbjuder uttryckligen permanent kortslutning av en sträng eller PV-generator.

SOL30X PV brandkårsbrytare som anslutningsklar kombinationsenhet ger extra säkerhet
Bildtext: SOL30X PV brandkårsbrytare som anslutningsklar kombinationsenhet

Som en kompetent partner för bryt- och skyddsteknik i solceller, utökar Eaton nu företagets etablerade SOL30-SAFETY PV-brandkårsbrytare med helhetslösningar i form av installations- och anslutningsklara enhetskombinationer.

I händelse av brand avaktiverar PV brandkårsbrytaren kabeln mellan solpanelsmodulerna och strömriktaren. Detta skyddar brandmännen från den fara som aktiva likströmsledningar kan utgöra.
Med en integrerad underspänningsutlösning kan brytaren också manövreras på distans med hjälp av en "PV nödsituations av-knapp". Om brandkåren kapar bort hela byggnaden från elnätet i händelse av brand, utlöser detta automatiskt PV-brandkårsbrytarna och därmed bryts spänningen till PV-ledningarna.

SOL30X PV-brandkårsbrytaren omfattar 2, 3, 4 eller 6 brandkårsbrytare (30 A DC frånskiljare med en 230 V, 50 Hz underspänningsutlösare) i ett och samma hölje. Den nominella spänningen är 1000 V DC. Med detta möter Eaton en ofta uttryckt kundefterfrågan, följt av det faktum att de flesta solcellsanläggningar i praktiken består av flera strängar och spänningar upp till 1000 V DC.
I motsats till generatorterminaler är de enskilda strängarna inte kopplade parallellt utan matas separat till växelriktaren. Detta är särskilt relevant för anläggningar med strängar med olika egenskaper eller som utsätts för varierande skuggningsförhållanden.

Underspänningsutlösaren överbryggar tillfälliga avbrott i strömförsörjningen med upp till 600 ms, så att över 93 % av alla korta strömavbrott och spänningsfall inte kommer att orsaka en utlösning och därigenom förhindra förluster orsakade av oavsiktlig utlösning. Alla brandkårsbrytare har hjälpkontakter med en N/O- och en N/C-kontakt. N/C-kontakterna i kombinationerna är för-kablade och anslutna till de modulära terminalerna. Detta gör att brytarpositionen hos PV-brandkårsbrytaren kan kontaktas och, exempelvis, visas med en extern indikeringslampa eller skickas som ett larmmeddelande med text.

Brandkårsbrytarna finns med MC4-solkontakter eller metriska skruvanslutningar. Skåpen har skyddsklass IP65 och är konstruerade för temperaturområdet -25 ° C till +60 ° C. Alla generatorkopplingsboxar med PV-brandkårsbrytare är försedda med en tryckutjämningselement för att förhindra att kondens bildas.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare