www.tillverkning-sverige.com
EATON NORWAY

Eatons mångsidighet inom skeppsbyggnadssäkerhet, tillförlitlighet och effektivitet på NOR Shipping 2013

Diversifierade industriföretaget Eaton kommer att delta på Nor-Shipping, en utställning och konferens för den maritima sektorn från 4 till 7 juni i Oslo, Norge. På monter T02-02 presenterar Eaton sin breda portfölj av system och produktlösningar för marin-och offshoreindustrin. Här kan besökarna se en demonstration av företagets expertis genom att erbjuda tillförlitliga, högpresterande system för energidistribution och avbrottsfri kraftförsörjning (UPS) samt automationslösningar som möjliggör säkra och bekväma resor.

Eatons mångsidighet inom skeppsbyggnadssäkerhet, tillförlitlighet och effektivitet på NOR Shipping 2013
Med den växande efterfrågan på innovativ teknik, mer komplex elektronik och kraftförsörjning ombord så ökar kraven på tillförlitlighet, hållbarhet och säkerhet i marin-och offshoreindustrin. Eaton erbjuder utrustning för omkoppling, distribution, skydd samt mätning och kontroll av elenergi vilka uppfyller dessa krav.

En kärnkompetens på Eaton för marina applikationer är elkvalitet. Tack vare mer än 50 års erfarenhet inom design, tillverkning och leverans av avancerade marina UPS-system till kryssningsrederier, färjor, isbrytare, LNG- och kabelfartyg, mudderverk och oljeriggar, är Eaton en global ledare inom detta område. Den omfattande produktportföljen består av enheter inom säkerhetsskydd samt kryssningsrelaterade system, kommersiella tillämpningar hos kryssningsrederier, särskilda system ombord på fartyg samt UPS:er som säkerställer väl fungerande affärssystem ombord. Utöver sina marincertifierade små (0-3 kVA), medelstora (8-160 kVA) och stora system (225-1,100 kVA), erbjuder Eaton kompletterande lösningar för energihantering med programvara och anslutningsprodukter.
En annan teknikhöjdpunkt i Oslo blir Power Xpert UX, en del av bolagets erkända produktportfölj för mellanstora ställverk vilken nyligen fått Lloyds marina certifiering GDA (General Design Appraisal). Eatons primära och sekundära ställverk är idealiska för den marina industrin eftersom enheterna är fria från svavelhexafluorid (SF6). Resultatet av detta är att enheterna möter behovet av hög prestanda och miljövänlig teknik ombord, eftersom det inte finns någon risk för att giftiga gaser kan frigöras på fartyget.

Eatons sortiment av lågspänningssystem är avsett för optimerad energistyrning samt säkerhet och flexibilitet. Som exempel kan nämnas den marincertifierade lågspänningsdistributions- och motorstyrningsenheten Capitole 40 som hanterar upp till 6300A/690V och som har en helt elbågsfri design genom skapandet av en felfri zon, och tack vare dess plug-in- och utdragbara enheter medger snabba byten på plats. Andra lågspänningssystem integrerar elbågsskyddet ARCON, som inte bara upptäcker ett elbågsfel, utan även släcker det med en speciell släckningsenhet på mindre än 2 ms.
"Eaton bär på 100 år av kraftexpertis och årtionden av marin branscherfarenhet för att öka elsäkerhet, tillförlitlighet och effektivitet åt varvsindustrin", säger Oscar Rivella, Affärsområdeschef Marine & Offshore, Eaton. "Branschen är ett viktigt fokusområde för Eaton, och NOR Shipping är en viktig plattform för oss när det gäller att intensifiera våra relationer inom den europeiska varvsindustrin. Vi är glada att delta och visa värdet av våra lösningar på mässan. "

Besökare på Nor-Shipping 2013 i Oslo kan få veta mer om företagets breda utbud av produkter och lösningar, liksom Eatons globala servicenätverk med över 1.200 professionella och auktoriserade servicepartners över hela världen.

Med förvärvet av Cooper Industries i slutet av 2012 kommer Eaton också vara representerade i Norge genom Cooper Hernis, världsledande på avancerade kamerabaserade övervakningssystem, och som presenterar sina CCTV-lösningar i monter C01-31g.

Mer info: www.eaton.eu

Eatons mångsidighet inom skeppsbyggnadssäkerhet, tillförlitlighet och effektivitet på NOR Shipping 2013

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare