www.tillverkning-sverige.com
TETRA PAK News

Högre kapacitet till lägre kostnad hos Assan Foods

Tack vare den nya blandningstekniken från Tetra Pak har turkiska Assan Foods ökat sin produktionskapacitet för majonnäs och andra kryddsåser, samtidigt som driftkostnaderna blivit lägre.

Högre kapacitet till lägre kostnad hos Assan Foods

Som en av Turkiets modernaste livsmedelstillverkare är Assan Foods alltid på jakt efter ny och avancerad teknik. Företagets produktionsanläggning i Susurluk är mycket automatiserad och robotiserad, men det hindrar inte företaget från att kontinuerligt undersöka hur man kan öka kapaciteten, förbättra produktiviteten och minska driftkostnaderna ytterligare.

År 2019 deltog deras produktionsteam på ett majonnässeminarium där Tetra Paks experter delade med sig av sina kunskaper om hur man producerar den perfekta majonnäsen och sedan – med hjälp av en Tetra Pak® Mixer – illustrerade detta på ett mycket praktiskt och handfast sätt.

– Resultaten var väldigt imponerande, så vi bestämde oss för att hyra en testblandare från Tetra Pak, säger driftchefen Burak Bilgin. – Vi började använda mixern för den majonnässort som vi tillverkar mest av. Senare flyttade vi alla våra majonnäsprodukter i hink från den befintliga mixern till enheten från Tetra Pak.

www.tetrapak.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare