www.tillverkning-sverige.com
Norelem

Skräddarsydda spänningslösningar nu tillgängliga från norelem

Kedjehjulssatser och spännrullar finns nu tillgängliga från norelem, den globala standardkomponentspecialisten, vilket gör det möjligt för konstruktörer att designa anpassade spänningslösningar efter sina behov.

Skräddarsydda spänningslösningar nu tillgängliga från norelem

Det nya sortimentet av spännanordningar, som består av kedjehjulssatser och spännrullar, är mycket flexibla och designade för användning med bältes- eller kedjedrivenheter. Med en mängd olika storlekar för varje produkt kan de anpassas individuellt för att minimera vibrationer och säkerställa att drivenheterna jobbar ekonomiskt och tyst.

Kärnan i varje ny enhet är spännelementet. Kudde, stöd, spänning och dämpning tillhandahålls av de multifunktionella fjäderenheterna tillverkade av mycket elastiskt och dimensionellt stabilt naturgummi. Gummit är underhållsfritt, avrivningssäkert och har en hög kemisk beständighet. Samtidigt finns de universella spännelementen i stål och rostfritt stål. Med stålversionerna är frontfäste tillgängligt när bakmontering inte är möjligt.


Skräddarsydda spänningslösningar nu tillgängliga från norelem

Spännenheten kan sedan kombineras med en uppsättning av kedjehjul, kedjespännare eller en spännrulle, vilket gör den till ett installationsfärdigt klämfäste för kedje- och bältdrivenheter.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Vi vet att flexibilitet är avgörande för konstruktörer. Därför finns alla våra nya spänningslösningar tillgängliga i olika storlekar och typer, så att konstruktörer kan anpassa dem så att de passar deras tillämpningar snabbt och kostnadseffektivt.”

En vanlig spänningstillämpning som kedjehjulsenheterna kan användas till är rullkedjor. Kullagren i denna komponent är tätade på båda sidor och är underhållsfria tack vare smörjning som räcker hela produktens livslängd. För flexibilitet kan kedjehjulet flyttas på skruven och därmed anpassas till kedjespåret. I duplex- och triplex-versionerna säkerställer exakta distanshylsor att kedjan har korrekt styrning.

Kedjespännare kan också användas på rullkedjor. Den symmetriska utformningen tillåter användning av båda sidor, medan stora radier säkerställer smidig drift. Glidaren är tillverkad av högkvalitativ Vesconite®-plast, som inte heller behöver smörjas.

Det sista elementet i norelems nya sortiment är spännrullar, som gör det möjligt att spänna platta och tandade remmar på utsidan eller baksidan av remmen. Med underhållsfria kullager kan spännrullarna monteras styvt utan spänningselement. Komponenterna kan också användas som böjningsrullar.


Skräddarsydda spänningslösningar nu tillgängliga från norelem

För mer om norelem och de nya spännkomponenterna, besök www.norelem.se.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare