www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Magnetiska roterande pulsgivare med enastående prestanda

Absoluta roterande pulsgivare med magnetisk detektionsprincip från Pepperl+Fuchs kombinerar kompakt design, hållbarhet och livslängd med hög upplösning och noggrannhet och öppnar på så vis nya användningsområden.

Magnetiska roterande pulsgivare med enastående prestanda
Bild 1: Den nya generationen av magnetiska absoluta roterande pulsgivare

Envarviga absoluta pulsgivare från Pepperl+Fuchs är baserade på två-axlade Hall-givare. Dessa givare kan omvandlas till flervarvs absoluta roterande pulsgivare genom tillägg av en Wiegand-sensor. Den stora fördelen med den magnetiska funktionsprincipen är dess kompakta inbyggnadsmått och det faktum att det är ett kontaktfritt samplingssystem. Detta innebär att det inte finns någon mekanisk växel som kan slitas och som kräver underhåll och service.

Upplösningar på 12 bitar är för närvarande möjligt med envarviga versioner, medan upplösningar på upp till 39 bitar teoretiskt kan uppnås med flervarviga versioner. Standardupplösningen är 12, 16 eller 18 bitar. Idag ger denna designprincip noggrannheter från 0,5° till 1° för magnetiska absoluta roterande pulsgivare.

Magnetiska roterande pulsgivare kännetecknas av sin kompakta storlek, vilket gör dem idealiska för användning i medicinsk teknik eller laboratorieautomation. Den magnetiska detektionsprincipen är också mycket robust, vilket gör att dessa givare är en lämplig lösning i miljöer där omgivningsförhållanden är särskilt svåra, t.ex. i kommersiella fordon eller vindkraftsparker. Eftersom upplösning och noggrannhet förbättras tack vare förbättringar i fråga om i synnerhet elektronik så kommer ytterligare användningsområden att öppna sig för roterande pulsgivare med magnetisk detektionsprincip, även i fabriksautomation.

I korthet:

• Magnetiska roterande pulsgivare kombinerar enastående prestanda med robusthet, livslängd samt kompakt design.
• Pepperl+Fuchs förbättrar också precisionen i den magnetiska pulsgivartekniken med kontinuerliga
förbättringar inom elektronikområdet.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare