www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Tre nya familjer av ultraljudssensorer

De robusta, men trots detta med noggrannare mätmetod, gör ultraljudssensorer idealiska för en mängd olika tillämpningar. Enkel parameterinställning - om applikationen kräver det - tillsammans med mätområden som sträcker sig från några centimeter till 10 m förändrar ultraljudssensorer från problemlösare till sensorer för varje tillämpning.

Tre nya familjer av ultraljudssensorer
Fig. 1: Positionera en PCB

Ultraljudssensor i miniatyrhölje

Maskiner har oftast en mycket kompakt design. Därför finns det knappast något utrymme tillgängligt för att installera sensorerna. UB ... F77-serien är väl rustad för dessa tillämpningar. Den kompletta sändar- och mottagarelektroniken, ultraljudsgivare, indikatorsignaler samt kontakt packas tätt i en sluten plastkapsling med dimensioner som motsvarar cirka två sockerbitar.

Enkel parametrering av en ultraljudsgivare

Vad gäller kopplingsavståndet av sensorer från UC ... så kan 30GM70-serien justeras mycket enkelt och intuitivt via potentiometern. Sensorn kan också enkelt anpassas till applikationen med ett höghastighets-, dubbelriktat infrarött gränssnitt. På samma sätt kan flera ekon med avstånds- och mottagningsamplitud visas för att möjliggöra optimal anpassning av sensorn och avhysa störande objekt.

Ultraljudssensorer integreras lätt i styrsystemet

Med UC ... 30GM-IO-serien är det möjligt att anpassa grundläggande parametrar utan att använda externa verktyg. Kopplingsavståndet kan justeras genom att trycka på en knapp. Projektionskonen liksom funktionen av kopplingsresultatet kan anpassas i ytterligare steg. IO-Link-gränssnittet och PACTware-parametreringsmjukvaran möjliggör tillsammans optimal anpassning av sensorn till applikationen. IO-Link ger också ett enkelt sätt att integrera sensorn i ett styrsystem. Ett objekts avstånd från sensorn kan således genast anropas i styrsystemet.

De viktigaste funktionerna i korthet:

• Miniatyrsensor för utrymmesbegränsade installationer
• Justering med teach-in-knappar eller potentiometer
• IO-Link-gränssnitt

Tre nya familjer av ultraljudssensorer

Fig. 2: Parametrering av en ultraljudssensor för nivåmätning

Tre nya familjer av ultraljudssensorer

Fig. 3: Tre upptäcktsintervaller, UC ... 30GM-IO-familjen

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare