www.tillverkning-sverige.com
EATON

Nya EMS Electronic Motor Starter-serien - en mångsidig talang i kapslingen.

Eaton presenterar för första gången en 30mm smal multifunktionell elektronisk motorstartare med inbyggt motorskydd för motorer i intervallet 0,06 till 3 kW. Den nya mångsidiga elektroniska motorstartaren kombinerar de fyra funktionerna DOL-start, Fram/Back, motorskydd samt nödstopp av skyddet till kategori 3 (EN 13849-1) i en enda komponent och medför att ledningslängder minskar jämfört med konventionell byggnation med upp till 60% och andelen komponenter som krävs reduceras med upp till 70%. Tack vare sin slimmade design och standardbredd optimerar den elektroniska motorstartaren användningen av utrymmet i kapslingen och bidrar till att säkerställa en enhetlig design. Användningen av verktygsfri push-in-teknologi håller installationskraven på en minimal nivå, medan hybridtekniken ökar livslängden på kontakter. Tack vare sin kompakta design kan EMS användas i de allt mindre utrymmena i dagens krympande elskåp och samtidigt minska kraven på montering och ledningar.

Nya EMS Electronic Motor Starter-serien - en mångsidig talang i kapslingen.
Bildtext: EMS elektroniska motorstartare kombinerar fyra funktioner - DOL-start, Fram/Back, motorskydd och nödstopp av enheten till kategori 3 (EN 13849-1) i en enda enhet. 
 
Eaton använder push-in-teknologin genomgående för både huvud- och hjälpkontakter, detta för att säkerställa en snabbare kabeldragning. Terminalerna skjuts helt enkelt in utan behov av verktyg, vilket minskar kopplingstiden med upp till 60% jämfört med konventionella skruvteminaler. Samtidigt erbjuder push-in-teknologin extra kontaktskydd från vibrationer i kopplingsenheten. Behovet av efterdragning eller momentkontroll behövs därför inte.
 
Den integrerade hybrid-switchtekniken är baserad på slitagefri halvledarteknik och en robust reläkontakt säkerställer det låga switchslitaget hos EMS. Detta avlastar därför belastningen på själva reläkontakten för aktivering av motorn. Med upp till 30 miljoner omkopplingar erbjuder den elektroniska motorstartaren alltså en betydligt längre kontaktlivslängd än konventionella motorskydd. Livslängden av anordningarna är därför 10 gånger längre än rent mekaniska komponenter. I läge OFF kopplar EMS ifrån motorn från trefasnätet på alla signaler genom ytterligare kontakter. 
 
Alla varianter av elektroniska motorstartare kommer med brett elektroniskt överbelastningsskydd med integrerad fasbortfallsavkänning för IEC60947. Detta gör det möjligt för EMS att täcka strömområdena 0,18 till 6,5 A (AC-53a) och 9 A (AC-51) med endast två enheter, vilket förenklar enhetens urval och reservdelshantering. 
 
Överbelastningsskydd genomförs i två olika utlösningsklasser Class10 och CLASS10A. Den elektroniska motorstartaren ger skydd till och med en motorström på 4 A med långsammare Class10 utlösningklass, som gör att motorn slås på ofta utan utlösning från motorskyddet. För elförsörjning av motorer högre än 4 A skyddas motorn med CLASS10A. Användaren kan ställa in motorströmmen direkt på enheten. I kombination med kabelskydd har den elektroniska motorstartaren kortslutningskapacitet på upp till 50 kA med typ 1-koordination. Detta säkerställer lämplighet för universell användning inom industri- och maskinbyggnadsapplikationer. Den är utformad främst för användning i materialhantering och logistiksystem samt förpackningsmaskiner. 
 
Mer info: www.eaton.eu

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare