www.tillverkning-sverige.com
Steute

Trådlösa standarden sWave® möjliggör moderna och flexibla produktionskoncept: trådlösa sensorer för industriell automation

På Hannovermässan, utöver elektromekaniska trådlösa switchar enligt »energy harvesting«-princip så introducerade steutes affärsområde »Trådlöst« en ny generation av trådlösa sensorer med hjälp av trådlösa protokollet sWave®, som utvecklats av steute och körs på 868/915 MHz.

Trådlösa standarden sWave® möjliggör moderna och flexibla produktionskoncept: trådlösa sensorer för industriell automation
RF RC 10 är inrymt i ett kompakt, fyrkantigt, termoplasthus, och kan flexibelt integreras i maskinkonstruktioner. Den är utrustad med Reed-kontakter, medan de cylindriska trådlösa sensorerna RF GS M25 och RF GS M30 detekterar målet med GMR-effekt. Detta erbjuder den fördelen för användare att sensorn även kan monteras på vibrerande maskiner och anläggningar, eftersom vibrationer inte kan påverka GMR-effekten. Tillämpningsområdet för magnetiska sensorer har således utvidgats.
Multi-nätverkskapaciteten hos sWaves trådlösa teknik tillåter användning av flera sensorer inom ett sändningsområde. Dubbelriktad signalöverföring är en av specialiteterna i det trådlösa protokollet: med en inbyggd tidsfördröjning skickas bekräftelse av varje sändningsbekräftelse.

Sensorerna har en beräknad livslängd på mer än en miljon åtgärder och en switchfrekvens på max. 12.000 telegram (inkl. upprepningar) per timme. De är tillgängliga för överföringsområdena 868 MHz (Europa & Asien) och 915 MHz (Amerika) och kan därmed användas i hela världen.

För alla tre sensorer förses strömmen av ett litiumbatteri med lång livslängd vilket varar i flera år tack vare den extremt låga energiförbrukningen hos det sWave-baserade trådlösa protokollet.

De trådlösa sensorerna har utformats för tillförlitlig positionsdetektering utan ledningar eller rörläggning och för användning i en industriell miljö. Eftersom inga kablar behövs, erbjuder steute elingenjörer möjlighet att tillämpa beröringsfria sensorer mer flexibelt än tidigare. Således är sensorerna optimalt anpassade till integration i anläggningar avsedda utifrån »Industri 4,0« och »Smart Factory« och kännetecknas av decentraliserad intelligens och ökad flexibilitet.

Produktfoto: sWave® trådlösa sensorer

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare