www.tillverkning-sverige.com
Steute

ZS 91 S, ZS 91 SR och ES 91 DL: Induktiva givare för komplexa applikationer

Steutes affärsområde »Extreme« ger maskin- och anläggningsingenjörer med den nya 91-serien av robusta switchar som har utformats speciellt för ogynnsamma miljöförhållanden: vajernödstopp för nödsituationer, bältjusterings- och positionsswitchar, switchar för »tunga uppdrag«. Typiska användningsområden är återvinningsanläggningar, onshore-terminaler för bulkmaterial, transportbandsteknik samt industrianläggningar för stålproduktion och bearbetning.

ZS 91 S, ZS 91 SR och ES 91 DL: Induktiva givare för komplexa applikationer
Produktportföljen i vår 91-serie innehåller vajernödstoppet ZS 91 S. Dess inkapsling, tillverkad av glasfiberförstärkt termoplast, klarar hög mekanisk förslitning. I kombination med rostfria stållocksskruvar innebär detta hög korrosionsbeständighet. En utlösande hävarm förenklar hanteringen av switchen. Dragtråden kan vara så lång som 2 x 100 m, så att även stora farliga områden kan utrustas med en omedelbart tillgänglig nödstoppsfunktion. De andra säkerhetsfunktionerna är integrerade dragtråds- och trådbrottsupptäckt. En nödstoppsignal kan även skickas med en valfri signallampa. Användaren kan välja mellan olika switchsystem med upp till sex kontakter. På så vis underlättas enkel, standardiserad integration av dragtrådsswitchen i den befintliga säkerhetskretsen. Versioner med en integrerad säker Dupline-bussmodul via plugg-in-kontakt finns också som tillval.

Bältjusterings-switchen ZS 91 SR är utrustad med samma hölje som ZS 91 S, men den använder en inställbar remjusterings-rullhävarm som övervakar den rätta funktionen hos transportbandet. Om transportbandet är felinriktat stoppas bandet eller, så sänds exempelvis en varningssignal till kontrollrummet. En version med kontaktavvikelse finns också. Sålunda kan långa stillestånd på grund av felinriktning av ett fullastat transportband undvikas. Även här kan versioner med en säker Dupline-bussmodul tänkas i stället för en konventionell trådbunden switch. Trådlösa lösningar kan också vara ett alternativ.

Den tredje varianten av nya 91-serien är ES 91 DL för tunga uppdrag, vilken säkerställer tillförlitlig positionsövervakning på maskiner och anläggningar i tunga industrier. I alla tre varianter så underlättar optimerad design - i kombination med ledande tillverkningsteknik - förverkligandet av en hög grad av skydd från IP 66 till IP 67, samt kontinuerlig tillämpning även under extrema miljöförhållanden.

Produktfoto: ZS 91 S och ZS 91 SR

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare