www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Lösningar för processgränssnitt

Det komplexa ämnet explosionsskydd för processbaserade produktionsanläggningar kräver djup kunskap och erfarenhet. Pepperl+Fuchs erbjuder allt detta tillsammans med pålitliga, högklassiga tekniska produkter och support i enskilda projekt, från första utvärdering fram till leverans av den slutliga och startklara lösningen till anläggningen.

Lösningar för processgränssnitt
Bild 1: MC7802_20260_02 - Kopplingsskåp med K- och H-seriens IS-barriärer, distribuerade I/O LB-system och FieldConnex® strömförsörjning

Gnistfri elsäkerhet, ökad säkerhet, trycksättning, inkapsling, flamsäkra kapslingar eller pulverfyllning - när det handlar om explosionsfarliga områden krävs en mycket djup kunskap om skyddsmetoder, utrustningscertifieringar samt relevanta standarder, i synnerhet som de senare varierar från region till region. Även operatörer av processbaserade produktionsanläggningar kan ha sina specifika skyddsnormer och praxis.

Vårt världsomspännande nätverk av specialister och ingenjörer inom explosionsskydd samt mer än 60 års erfarenhet utgör den kunskapsdatabas som gör Pepperl+Fuchs till ett av de ledande företagen när det handlar om explosionsfarliga områden. Vår nära kontakt med produktionsledningarna gör att vi alltid ligger i teknikens framkant. Ett färskt exempel var uppfinningen av DART, nästa steg i inbäddad elsäkerhet. Inom produktlinjen FieldConnex® så finns flera DART-fältbussmoduler tillgängliga, men även inom distribuerade I/O-system och inre säkerhetsbarriärer finns ständigt nya utvecklingar som kommer ut på marknaden.

För att vägleda användare och teknikkonsulter genom labyrinten av regler, krav och produkterbjudanden erbjuder våra specialister regelbundet utbildningar inom explosionsskyddets principer. Som ett steg närmare processen erbjuder våra projektingenjörer, baserade i Solution Engineering Centers över hela världen, råd och projektstöd till enskilda byggprojekt. I nära samarbete med användaren utvärderas kraven uttömmande, följt av detaljerade specifikationer och konstruktionsförslag. Oavsett om det är ett automationssystem baserat på IS-barriärer, signalöverföring via distribuerade I/O-system eller en helt digital fältbusstopologi, så hittar våra erfarna projektingenjörer den lösning som passar bäst till användarnas behov. Installation av lämpliga moduler från Pepperl+Fuchs omfattande produktportfölj i utrymmes- och kostnadseffektiva installationer, samt integration av tredjepartskomponenter vid behov, görs av duktiga tekniker i Pepperl+Fuchs monteringsverkstäder. Efter noggranna tester, full certifiering och dokumentation så levereras systemet till anläggningen helt klart för driftsättning. Om du är intresserad av den senaste tekniken samt CAPEX-effektiva explosionsskyddslösningar så tveka inte att kontakta oss.

www.pepperl-fuchs.com/enclosure-solutions

I korthet:

• Skåp- och inkapslingslösningar för explosionsskydd
• Rådgivning, projektering och tillverkning
• Världsomfattande projektstöd
• Skräddarsydda lösningar för alla anläggningskrav

Lösningar för processgränssnitt

Bild 2: 96_1271_04 - Distribuerade I/O FB-system och terminalskåp i rostfritt stålhölje för zon 1

Lösningar för processgränssnitt

Bild 3: MC4772_23021_02 - FieldConnex® FieldBarrier och Valve Coupler i GRP-kapsling för anslutning av magnetventiler till fältbusskommunikation i zon 1

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare