www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

RFID - nytt, kompakt och robust UHF-läs/skrivhuvud från Pepperl + Fuchs

UHF-läs/skrivhuvuden(ultrahög frekvens) erbjuder en större räckvidd än LF- (lågfrekventa) och HF- (högfrekventa) läs/skrivsystem, eftersom UHF-tekniken kommunicerar i det bortre fältet med "fristående" vågor och LF/HF-systemet arbetar i närområdet. Intervallet kan varieras genom att ändra antennens utformning och den överförda effekten. Förutom den befintliga F117 UHF-antennen, med en räckvidd på upp till 6 m, erbjuder Pepperl + Fuchs nu en mycket kompakt lösning, den nya F190 UHF, som är skräddarsydd för tillämpningar inom produktionsteknik och intralogistik där läsavståndet hos LF- och HF-system inte är tillräckligt.

RFID - nytt, kompakt och robust UHF-läs/skrivhuvud från Pepperl + Fuchs
FIG. 1: Den kompakta och robusta F190 UHF-läs/skrivhuvudet från Pepperl + Fuchs

Det nya F190 UHF-läs/skrivhuvudet är den idealiska lösningen för tillämpningar där installationsutrymmet är begränsat. Det typiska läsavståndet mellan 0,2 m till 1,5 m kan överbrygga de flesta avstånd till etiketter och täcker ytterligare toleranser. Eftersom detektionsområdet är justerbart så medger detta selektiv läsning av den erforderliga etiketten. Utformningen av UHF-läs/skrivhuvudet är inte bara kompakt, men också extremt robust tack vare sin metallunderdel med inkapslad elektronik och antennen i den övre delen. Detta bekräftas av den industriella anslutningen via M12 och den höga IP67- skyddsklassen. UHF-läs/skrivhuvudet kan användas i tillämpningar där det krävs läsning av flera etiketter samtidigt, till exempel för att identifiera flera enskilda produkter med etiketter i en behållare. Detta minskar avsevärt insatsen när det gäller läsning. UHF-taggarna finns som prisvärda, självhäftande etiketter, vilket innebär ett kostnadseffektivt sätt att integrera leverantörer i processen.

Den nya UHF-läs/skrivhuvudet har en liknande kommandostruktur som för alla andra läs/skrivhuvuden som kan anslutas till IDENTControl, vilket gör den mycket enkel att integrera i styrprogramvaran.

För att hjälpa till med driftsättningen kommer vi att erbjuda våra kunder den fria RFIDControl-programvaran som gör att enheter kan parametriseras, diagnostiska data hämtas och testläge att startas om kontroll-enhet saknas. De redundanta, flerfärgs LED-displayerna gör driftsättning lättare genom att ge information om enhetens aktuella status.

I korthet:

• För RFID så är IDENTControl en gateway till vanligt använda fältbussar
• NYTT: Kompakt UHF-läs/skrivhuvud
• Med ett typiskt område av 0,2 m ... 1,5 m så fyller det kompakta UHF-huvudet ett hål i LF- och HF-systemen och möjliggör nya tillämpningar.
• Konsekvent kommando- och driftstruktur
• Extremt robust tack vare metallhöljet med IP67-klassning
• Lika enkel att installera som en sensor

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare