www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB gör tillverkning mer hållbar genom att återvinna och fabriksrenovera tusentals gamla robotar 

 I takt med att fokus på hållbarhet fortsätter växa globalt är ABB dedikerade till att bidra till skapandet av mer hållbara produktionsanläggningar över hela världen. Fabriksrenovering möjliggör för robotanvändare att sälja inaktiva eller äldre robotar till ABB med en förmånlig återköpstjänst, snarare än att skrota dem eller att låta dem stå oanvända.

ABB gör tillverkning mer hållbar genom att återvinna och fabriksrenovera tusentals gamla robotar

  • ABB fabriksrenoverar robotar, styrsystem och manipulatorer, för att förlänga deras livscykel
  • Fabriksrenoverade robotar hjälper kunder att dra nytta av nya funktioner och avancerade tjänster samtidigt som man minskar underhållskostnader och maximerar utbytet av sin investering
  • Genom inköp av oanvända och avvecklade robotar för fabriksrenovering möjliggörs att gamla robotar inte behöver skrotas i förtid

Under de senaste 25 åren har tusentals robotar blivit renoverade och uppgraderade av ABB:s team för fabriksrenovering av robotar, vilket har gett dem ett nytt liv. Utöver fabriksrenovering av robotsystem renoveras delmoduler såsom styrsystem och manipulatorer till ”nyskick” vid något av ABB:s Global Remanufacture & Workshop Repair Centers.

”Miljöansvar är viktigt för oss, för våra kunder och för våra partners. Vi stöder hållbarhetslösningar under hela robotens livscykel, från digitala verktyg som förbättrar kvaliteten och minskar avfallet i en process, till en utökning av tjänster för fabriksrenovering och uppgradering av gamla robotar,” säger Sami Atiya, global chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation. ”Som en del av vårt långsiktiga åtagande att skapa hållbar tillverkning över hela världen uppgraderar vi vårt nätverk av globala fabriksrenoveringscenter för gamla robotar, så att de inte behöver skrotas.”

Innan en fabriksrenoverad robot märks som ABB-certifierad genomgår varje enhet omfattande kontroller, inklusive en detaljerad inspektion och ett minimum av 16 timmars funktionstest. Varje fabriksrenoverad robot har två års garanti och en köpare av renoverad utrustning drar nytta av samma nivå av stöd från lokala serviceteam, vilket inkluderar installation och utbildning, som de skulle göra vid köp av en ny ABB-robot.

”Vi åtgärdar inte enbart felaktiga delar, vi gör en fullständig fabriksrenovering av våra robotar där vi använder original ABB-specifikationer och nominella data. Det garanterar att robotarna erbjuder samma nivå av kvalitet, prestanda, hållbarhet och säkerhet som en ny ABB-robot”, säger Jan Borsky, försäljningschef för ABB:s Global Remanufacture & Workshop Repair Centers. ”Vi har ett av de största lagren av begagnade och fabriksrenoverade robotar över hela världen med 400 robotar av olika typer i lager till salu, och för närvarande är efterfrågan på fabriksrenoverade robotar hög.”

Varje tillverkad robot kan uppgraderas med det senaste styrsystemet vilket möjliggör nya funktioner som ABB Connected Services eller den senaste versionen av RobotStudio®, ABB:s mjukvara för simulering och offline-programmering. Varje uppgradering kan också frigöra potentialen hos kollaborativa robotar där ABB:s mjukvara SafeMove gör att företag kan möjliggöra för robotar att jobba nära operatörer utan behov av omfattande maskinskydd. Det hjälper till att både minska installationskostnader och behovet av fabriksyta, idealt för platser där fabriksyta är en brist och kostnadsdrivare.

”Kunder över hela världen drar nytta av att ge gamla robotar nytt liv. Genom att uppdatera robotarna med den senaste tekniken har man kunnat öka sin flexibilitet samt produktivitet. Genom att förlänga livslängden på sina robotar har man maximerat utbytet av sin investering”, tillägger Jan Borsky. ”Vi har också hjälpt robotkunder som ville lägga till fler robotar till sina existerande produktionslinor men som upptäckt att den specifika modell som de behövde hade slutat tillverkas. Vi skaffade fram och installerade en fabriksrenoverad modell så att verksamheten skulle kunna fortsätta dra nytta av långsiktig effektivitet i underhåll, reservdelar och kompetens.”

www.new.abb.com

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare