www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB firar E-Mobility genom World EV Day

Lansering den 9 september 2020 i samarbete med Green.TV.

ABB firar E-Mobility genom World EV Day

World EV Day, som lanseras av ABB och Green.TV, kommer att bli en hyllning till E-Mobility i hela världen. Förare av elfordon, lokala transportmyndigheter och åkerier kommer att uppmuntras att ta sitt ansvar som pådrivare i omställningen till hållbara vägtransporter och en utsläppsfri framtid.

Dagen kommer att bli ett årligt evenemang och uppmärksamma betydelsen av tillförlitlig och snabb laddinfrastruktur, förstärkta elnät och integration av förnybara energikällor för ett hållbart transportekosystem.

Frank Muehlon, chef för ABB:s globala verksamhet för laddningsinfrastruktur för elfordon, säger: ”Vi befinner oss i en kritisk tidpunkt för att kunna ställa om till en ny, elektrifierad och hållbar modell för transporter. Som en del av ABB Electrifications Mission to Zero ligger vi i framkant för att göra denna omställning möjlig, och denna dag som uppmärksammar och firar vikten av lösningar för E-Mobility över hela världen är någonting som ABB är stolta över att vara en ledande partner i.”

Med ABB:s expertis inom elektrifiering, och med sitt globala ledarskap inom laddningslösningar för elfordon, där man har sålt mer än 14 000 snabbladdare för DC i mer än 80 länder, är ABB den perfekta industripartnern för World EV Day. ABB har nyligen mottagit utmärkelsen Global E-Mobility Leader 2019 för sin roll att stödja den internationella anpassningen till hållbara transportlösningar.

Ade Thomas, grundare av medieföretaget Green.TV, fyller i: ”Jag gläds åt att starta en spännande resa tillsammans med ABB mot ett återkommande globalt evenemang för E-Mobility. World EV Day kommer att bli en dag då vi firar E-Mobility för att driva på framtida fossilfria transporter för alla."

Bland övriga partners märks Mahindra Electric Mobility som levererar elfordon och tillhörande tekniker, Liberty Charge som hjälper till att leverera kraft- och uppkopplingsinfrastruktur för publik elbilsladdning i bostadsområden samt Volta Trucks, tillverkare av ellastbilar.

Mahesh Babu, VD och koncernchef för Mahindra Electric Mobility Limited, säger: ”Vi är stolta över att samarbeta med Green.TV för att lansera World EV Day, en global dag för att lyfta fram vikten av hållbar mobilitet och göra E-Mobility till kundernas förstahandsval över hela världen.”

www.abb.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare