www.tillverkning-sverige.com
BRADY

ISO 7010-kompatibla säkerhetsskyltar för tuffa miljöer

EN ISO 7010 är den nya europeiska normen för säkerhetsskyltar, vilken förväntas godkännas av alla EU-medlemsstater under 2013. Brady Corporation, världsledande leverantör av kompletta lösningar för att märka och skydda lokaler, produkter och människor, erbjuder nu ett komplett utbud av material, toppskikt och bläck för produktion av ISO-7010-skyltar som förblir synliga även i de tuffaste miljöer.

ISO 7010-kompatibla säkerhetsskyltar för tuffa miljöer
Bildtext: För att göra egna ISO 7010-säkerhetsskyltar så erbjuder Brady ett komplett sortiment av skylt- och etikettskrivare, såsom PowerMark, GlobalMark och BBP31, tillsammans med programvaran MarkWare.

ISO-7010-normen omfattar nya säkerhetsskyltar som täcker alla farliga situationer och ämnen som yrkesfolk och allmänhet kan stöta på. Syftet med den nya ISO 7010-normen är att införa ett globalt säkerhetsspråk bestående av en rad symboler, skyltformer och färger som främjar omedelbar igenkänning oberoende av land och kultur. Skyltar som rör förebyggande av olyckor, brandskydd, information om hälsofara och nödutrymning har granskats och anpassats.

“På Brady Corporation vill vi göra vad vi kan för att möta det underliggande målet som består i att öka säkerheten med den nya ISO-normen”, säger Dominique Roosen, European Product Compliance Manager på Brady Corporation. "I våra laboratorier och fälttester ser vi till att våra säkerhetsskyltar förblir synliga även i tuffa industriella miljöer. Brady utvecklar material, toppskikt och bläck som står emot alla kemikalier och lösningsmedel, extrema temperaturer eller långvarig UV-exponering. Vårt nya sortiment av säkerhetsskyltar säkerställer att den som investerar i ökad säkerhet får säkerhetsskyltar som sitter kvar och förblir synbara och därigenom bidrar till att olyckor förhindras.¨

För att skapa ISO 7010-säkerhetsskyltar så erbjuder Brady ett fullständigt produktsortiment av skylt- och etikettskrivare, såsom PowerMark, GlobalMark och BBP31, tillsammans med programvaran MarkWare. Dessutom erbjuds även ett komplett utbud av färdiga skyltar som uppfyller ISO 7010-normen.

Länder som redan har accepterat ISO 7010 som en nationell norm omfattar Österrike, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Irland, Italien, Nederländerna, Slovakien, Slovenien, Sverige och Storbritannien. Norge och Schweiz, båda icke-EU-länder har också anammat normen. CEN / Cenelec, Europeiska kommittén för elektroteknisk standardisering, har godkänt ISO 7010 som den nya normen, vilket innebär att CEN / Cenelec:s medlemmar är skyldiga att införa den nya standarden. Dessa länder, utöver de länder som redan har infört ISO 7010, omfattar Kroatien, Tjeckien, Makedonien, Frankrike, Grekland, Ungern, Island, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Polen, Portugal, Rumänien, Spanien och Turkiet.
 
Vi erbjuder en gratis affisch med en komplett översikt över alla EN ISO 7010 säkerhetsskyltar!

ISO 7010-kompatibla säkerhetsskyltar för tuffa miljöer
ISO 7010-kompatibla säkerhetsskyltar för tuffa miljöer
ISO 7010-kompatibla säkerhetsskyltar för tuffa miljöer

  Bildtext: Ett komplett utbud av färdiga skyltar som uppfyller ISO 7010-normen finns också.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare