www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Interroll och Modumaq ger maximal mångsidighet för Arvato Supply Chain Solutions materialhantering i Spanien

Sant'Antonino, Schweiz/Barcelona, Spanien, 18 juni 2020. Interroll och Modumaq, en partner i Rolling On Interroll-programmet, har samarbetat i ett projekt för att tillhandahålla ett optimalt orderklassificeringssystem för Arvato Supply Chain Solutions i Spaniens alltmer komplexa processer för materialhantering.Arvato behövde ett orderklassificeringssystem för transaktioner business-to-business (B2B) i en första fas, som nyligen har utökats för transaktioner mellan företag och konsumenter (B2C). Systemet, som installerades i Alcalá de Henares, består av två induktionszoner: en för beredning av beställningar från förpackningsstationer och den andra för matning av lådor för genomflödesdistribution (cross docking).

“Den föreslagna lösningen var tvungen att ha den nödvändiga mångsidigheten för att kunna mata systemet från flera förpackningsstationer, samtidigt som det skulle kunna ta emot lådor direkt från en cross-dockningsingång”, säger Alfonso Flores, General Manager för Modumaq.

Båda induktionerna kan fungera samtidigt och konvergera till en transportkollektor som justerar alla lådor för korrekt avläsning och viktkontroll. Viktkontrollen jämför de data som erhålls i realtid med den teoretiska vikten som indikeras av kundens lagerhanteringssystem (WMS), vilket automatiskt flyttar alla lådor som inte ligger inom ett förinställt intervall till ett kvalitetskontrollområde där lådorna samlas. Här kommer operatören att markera lådorna en i taget och vidarebefordra dem igen till kollektorn om innehållet är det önskade.

Maximal variation av varor kan transporteras
Lådorna som är korrekta passerar sedan till ett sorteringsområde, där de kommer att läsas igen och automatiskt distribueras till olika rutter som leder upp till ett sorteringssystem. Rampernas utformning tar hänsyn till att produkten är mycket ömtålig och att variationen i vikt är ganska hög, för att kunna ta emot lådor från bara 200 gram för B2C-transporter och upp till 25 kg för B2B-transporter. En övre transportör har också lagts till för återcirkulation och tillhandahållande av tomma lådor som ska användas för B2C, så att personalen på förpackningsstationen alltid har en buffert med lådor nära arbetsstationerna.

Interrolls MCP (Modular Conveyor Platform) har valts som huvudtransportsystem, som kompletteras med ramper som är designade och tillverkade av Modumaq, helt med Interroll-material. Styrsystemet kommer från Siemens och lässystemet från Datalogic, och ett kommunikationsgränssnitt har utvecklats mellan Modumaq-systemet och Arvatos lagerhanteringssystem med ett protokoll för utbyte av data i realtid.

“Att säkert hantera ömtåliga produkter var högsta prioritet, så Modumaqs designavdelning tog hänsyn till detta både i lastningsområdena och i sorteringsutgångsramperna”, säger Alfonso Flores. “Vi baserade vår design på Interrolls modulära MCP-plattformar, eftersom det gör det möjligt för oss att installera nya element på linjen utan att behöva utföra större ändringar och stoppa processen”.

Modularitet säkerställer installation av nya system utan driftavbrott
Den stora fördelen med MCP-systemet är dess modularitet: Eftersom systemet installerades flera år efter sorteraren kunde Modumaqs installationsteam förlänga förpacknings- och leveransområdena på rekordtid utan att påverka eller avbryta Arvatos verksamhet.

“Vi stod inför utmaningen att öka komplexiteten när det gäller förberedelser, klassificering och daglig distribution av order för ett stort internationellt kosmetikföretag. Installationen som utförts av Modumaq uppfyller perfekt våra förväntningar och täcker de behov som krävs av kunden, såsom hantering av en hög variation av varor, hög prestanda och stor flexibilitet”, säger Laura Alaman, ansvarig för Project Management och General Services på Arvato Supply Chain Solutions i Spanien.

Interroll och Modumaq ger maximal mångsidighet för Arvato Supply Chain Solutions materialhantering i Spanien
Interroll och Modumaq ger maximal mångsidighet för Arvato Supply Chain Solutions materialhantering i Spanien

Interroll och Modumaq ger maximal mångsidighet för Arvato Supply Chain Solutions materialhantering i Spanien
Interroll och Modumaq ger maximal mångsidighet för Arvato Supply Chain Solutions materialhantering i Spanien

Överst till vänster:
Transportband för tråg - B2C
Uppe till höger: Kontrollskåp, dynamisk viktkontroll och kvalitetskontroll
Nere vänster: klassificeringsramper (Rännor).
Nederst till höger: klassificeringsramper (Rännor).


  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare