www.tillverkning-sverige.com
Hexagon Manufacturing Intelligence News

HEXAGON INFÖR ASSET MANAGEMENT TILL LASERTRACKERS

Smart Factory-konceptet förbättrar dataspårning i realtid och användbarhet i Hexagons främsta lasertracker tillsammans med nya systemspecifikationer för att uppfylla ISO 10360-10.

HEXAGON INFÖR ASSET MANAGEMENT TILL LASERTRACKERS

Hexagon Manufacturing Intelligence presenterade idag en ny mjukvarurelease för Leica Absolute Tracker AT960 och AT930 . Uppdateringen, som levererar noterbara användningsförbättringar till nuvarande och framtida användare, är omedelbart tillgänglig och möjliggör integrering av dessa system i plattformen HxGN SFx Asset Management. Nya system som levereras med den här uppdateringen kan också dra nytta av ett förnyat koncept för maskinvarumärkning som är anpassat efter den grafiska omdesignen av Absolute Tracker-systemprogramvaran.

SFx Asset Management möjliggör en fullständig förvaltning av fordonsparker för tillverkning av inspektionssystem, däribland fjärrövervakning baserat på streaming av realtidsdata. Med en centraliserad, användarvänlig instrumentpanel som är lätt att öppna och använda, ger plattformen ett noggrant sätt att övervaka och analysera hur maskinerna presterar, oavsett om de finns på en enskild anläggning eller på flera fabriken över hela världen. Integreringen av de främsta Absolute Tracker-systemen på den här plattformen ger användarna ett enkelt sätt att ha översikt över och öka produktiviteten för sina avancerade trackerbaserade och automatiserade konfigurationer för inspektion och produktion.

”Vi arbetar alltid hårt för att göra våra kunder mer produktiva”, säger Rodrigo Alfaia, Absolute Tracker Product Manager, Hexagon Manufacturing Intelligence. ”Innovation har länge varit ett nyckelord för våra metoder, som vi har visat med vår utveckling av ledande lösningar för laserstrackers som vår PowerLock för automatisk targeting, våra 6DoF-inspektionslösningar, både manuella och automatiska, och våra banbrytande robotkorrigeringssystem i realtid. Många av dessa tekniker spelar en viktig roll för framtidens smarta fabriker. Det är därför viktigt att våra system garanterat har fullständig integrering på HxGN SFx Asset Management-plattformen. Det här är ett stort steg mot förbättrade intelligenta tillverkningssystem, och de bästa lasertrackers behöver vara en del av det.”

Tillsammans med den här mjukvarureleasen är nu alla AT960 och AT930 klassificerade för att uppfylla ISO 10360-10. Standarden ISO 10360-10 har utvecklats för att göra det möjligt för användare att göra tillförlitliga jämförelser mellan laserstrackersystem, och blir snart branschstandard för utvärdering av noggrannhet för laserstrackers.

”Mättekniker från Hexagons Absolute Tracker-forsknings- och utvecklingsteam i Schweiz har bidragit med teknisk expertnivå till ISO-kommittén när den här standarden för utvärdering av laserstrackers noggrannhet utvecklades”, säger Matthias Saure, Absolute Tracker Product Manager, Hexagon Manufacturing Intelligence. ”Snart kommer användarna att kunna använda detta som ett tillförlitligt mått för att jämföra prestanda för olika trackers – något som det verkligen har funnits behov av – och vi är mycket stolta över att kunna säga att Absolute Tracker är det första lasertrackersystemet som anammar det som mycket snart blir branschstandard.”

I den nya mjukvarureleasen finns även ett antal nya uppgraderingar för användbarheten för AT960 och AT930 . De omfattar nya modifierbara motorparametrar som möjliggör anpassat skydd mot vibrationseffekter samt förbättrad funktionalitet för vår inbyggda Overview Camera, som nu erbjuder en bildkvalitet med tre gånger så hög upplösning som den föregående, och flera zoomnivåer. Ändringarna öppnar också upp för kontroll av en del konfigurationsfunktioner för kraft och anslutningsmöjligheter direkt från AT-kontrollern utan ansluten dator.

Alla nya AT960- och AT930-system som beställs från Hexagon levereras med den nya mjukvaruversionen, och system som redan är ute på marknaden får den nya programvaran som en uppdatering. Du kan få mer information hos din lokala försäljare eller representant för Hexagon.

www.hexagonmi.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare