www.tillverkning-sverige.com
Steute

Typ RC 2580 magnetiska sensorer: extremt robusta och kompakta magnetiska sensorer

Som ett alternative till elektromagnetiska givare, så ökar användningen av kontaktfria sensorer inom maskin- och anläggningsteknik. Steute har redan ett stort utbud av sensorer som fungerar enligt olika principer och utvidgar nu produktspannet ytterligare genom att inkludera typ RC 2580 magnetiska sensorer.

Typ RC 2580 magnetiska sensorer: extremt robusta och kompakta magnetiska sensorer
De nya sensorerna är mycket kompakta och, tack vare deras rektangulära design, så är de lätta att integrera i existerande maskinkonstruktioner. Stålinkapslingen är rostfri och det förseglade konceptet medger skyddsklasser upp till IP 69K. RC 2580-serien klarar även högtryckstvätt. Värt att nämna är det breda temperaturspannet som börjar på -40 oC.

Med sådana funktioner är RC 2580-serien också lämpad att användas vid ogynnsamma förhållanden, t.ex. offshore-tillämpningar på fartyg, tillämpningar i hamnar eller hygien-sensitiva områden inom livsmedelsindustrin. Det stora avkänningsområdet gör sensorenheten extremt mångsidig.

Det potentiella användningsområdet för denna magnetiska sensorserie vidgas genom Ex RC 2580. Denna serie är certifierad för användning i Ex-zonerna 1 och 21 i enlighet med ATEX riktlinjer, vilket kvalificerar den för tillämpningar inom t.ex. den kemiska industrin, olja- & gasindustrin samt bulkgodsutrustning.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare