www.tillverkning-sverige.com
Hexagon Manufacturing Intelligence News

HEXAGON LANSERAR HÖGKVALITATIVA CHUCKAR SOM EN DEL I PRODUKTPORTFÖLJEN MED FIXERINGSTILLBEHÖR FÖR KOORDINATMÄTMASKINER OCH ANNAN MÄTNINGSUTRUSTNING

Hexagons Manufacturing Intelligence-division har lanserat nya högkvalitativa chuckar som underlättar mätning av cylindriska och symmetriskt roterande delar – en av de vanligaste uppgifterna som utförs på koordinatmätmaskiner.

HEXAGON LANSERAR HÖGKVALITATIVA CHUCKAR SOM EN DEL I PRODUKTPORTFÖLJEN MED FIXERINGSTILLBEHÖR FÖR KOORDINATMÄTMASKINER OCH ANNAN MÄTNINGSUTRUSTNING

Hexagons Swift-Fix-chuckar är utformade för att hålla delar på plats med hjälp av antingen tre eller sex backar, för bästa möjliga tillgänglighet till den fixerade delen. De mycket exakta, självcentrerande och repeterbara Swift Fix-chuckarna applicerar ett konsekvent tryck på alla backar för att hjälpa användaren att uppnå högsta möjliga precisionsnivå och kvalitet i mätprocessen. Det generösa och lättanvända justeringsintervallet gör att delar med varierande diameter snabbt kan monteras. Beroende på den aktuella tillämpningen kan delarna fixeras vid inner- eller ytterdiametern.

Alla 3-backschuckar är konstruerade för fixering av både insida och utsida för att säkra bästa möjliga positionering för en mängd olika tillämpningar. 6-backschuckarna är utrustade med olika positioneringsstift och stoppstift så att den flexibla fixeringen kan justeras efter de olika tillämpningarna.

Swift-Fix-chuckar är tillverkade i rostfritt stål eller aluminium med ALTEF®-beläggning, vilket betyder att de är mycket beständiga mot korrosion, slitage och repor. Alla klämbackar är dessutom vakuumhärdade och polerade. Valet av material säkrar att chuckarna är lätta att underhålla och behåller precisionen och repeterbarheten även efter lång tids användning.

Tack vare de flexibla monteringsplattorna kan Swift-Fix-chuckarna monteras direkt på maskinerbordet. Alla tillgängliga chuckar är dessutom kompatibla med Hexagons Swift-Fix fixturbord och roterande Leitz-bord.

www.hexagonmi.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare